„Drumul Binelui”, un dezastru pentru șoferi. Cum se circulă pe șoseaua care face legătura între Berceni şi Jilava

Data actualizării: Data publicării:
drumul binelui

Drumul Binelui, care face legătura între zona Berceni şi Jilava, pare prietenos doar după nume, dar este un dezastru pentru şoferi. E plin de gropi, noroi şi gunoaie pe margine şi nimeni nu face nimic, deşi bucata de drum n-are nici doi kilometri. Şoseaua este o variantă accesibilă pentru a ajunge pe Centura Capitalei şi e circulată de cei care evită ambuteiajele din Bucureşti.

- Iar de aici începe mare provocare! Mare provocare pentru că uite cât intră mașina în groapa asta plină cu apă! Aproape că ne răsturnăm!

Încercăm să ajungem din Berceni spre Jilava pe Drumul Binelui. O alternativă foarte bună pentru a evita aglomerația de pe șoseaua Giurgiului sau de pe șoseaua Berceni.

- Efectiv, din locul în care suntem în acest moment, până în strada Gării din localitatea Jilava, mai avem 1.6 km adică am face aproximativ 6 minute. Dacă ar fi asfaltat am face acest drum în mult mai puţine minute. Ca variante ar fi, fie şoseaua Berceni unde avem cozi interminabile, fie pe şoseaua Giurgiului, este şi acum în lucru, este aglomerată şi această arteră. Ca timp am putea vorbi spre o oră.

Drumul care era pietruit odată s-a transformat într-un poligon de încercare.

- Dacă vrei să îți testezi calitățile de de șofer off road sau calitățile mașinii, neapărat trebuie să vii pe aici! Dacă doar ai drum să ajungi spre Jilava de aici din Berceni și mergi pe ruta asta, vei ofta tot drumul! Cred că sunt și pești în bălțile astea la cât de mari sunt!

Cine merge pe Drumul Binelui trebuie să stea bine cu dotările maşinii.

- Pe drumul Binelui?

-Da!

-Cum e?

-Rău! Unul care vine pentru prima oară sau nu are mașină mai înaltă nu are cum să treacă.

-Mașina asta este foarte bună dar sunt alții care au tras apă în capul pistoanelor, probleme mari. Să fi venit acum câteva săptămâni să vedeți, câți am remorcat și au rămas.

-Nasol! Îl traversăm greu și din cauza ăstora care aruncă gunoaiele!

După niciun kilometru am fost nevoiţi să ne oprim.

-Și uite așa mai bine ne întoarcem decât să înaintăm pe drumul ăsta spre Jilava. Nu ai altă variantă decât să mergi pe drumul clasic, să ocolești, să dai de aglomerație.

Paul Dorneanu - specialist infrastructură: Mai degrabă drumul ruşinii şi drumul gunoiului. Până aici mergem pe jos iar mai încolo am fi tentaţi să spunem că mergem cu maşina dar nici cu maşina nu prea poţi. Este prea periculos! Foarte multe maşini au rămas împotmolite în această zonă, doar cei cu maşini 4x4 cu garda ridicată la sol ar putea traversa aceste zone.

Oficialii primăriei Jilava spun că au pietruit drumul dar, din lipsă de fonduri, nu au putut interveni între timp nici măcar pentru acoperirea gropilor, iar de asfalt nici nu poate fi vorba.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri