Sari la conținut
News Alert

Firmele din Parcul Industrial Oradea angajează şomeri din Ungaria

La bursa locurilor de muncă organizată în localitatea maghiară Biharkeresztes (Bihorcheresteş), aflată la opt kilometri de graniţă, au venit 10 firme: cinci din Parcul Industrial din Oradea şi restul din Ungaria.

Liana Boangiu , reprezentantă a Parcului Industrial din Oradea : Oferta locurilor de muncă depășește 300-350 de locuri de muncă în domenii tehnice electronic și mecanic. Se caută operatori, muncitori calificați și necalificați, tehnicieni, ingineri și funcții suport.

Angajatorii români au pus la bătaie 200 de posturi din domenii tehnice. 

Alexandra Galea,reprezentanta unei firme din Parcul Industrial Oradea: Electricienii, sculeri matrițeri, frezori, operatori CNC, oameni specializați pe o meserie. Nu este o condiție să știe limba română sau limba engleză.  Ce le oferim e un pachet de beneficii, un salariu potrivit cu piața, atractiv, beneficii precum bonusuri, sporuri, pregătire.

Câteva sute de oameni din localităţi aflate în apropierea graniţei cu România au venit să se intereseze de locurile de muncă oferite. Printre ei şi Zoltan Pesti , care a căutat un post de vopsitor. Oferta e de acceptat pentru că primești bonusuri, hrană, haine de lucru, transportul este asigurat, merită. Doar să mergi până în Debrecen sau Budapesta este mai costisitor.Dacă angajatorul poate asigura transport cu autobuzul sau alt mijloc de deplasare, atunci cu siguranță aș merge.

Târgul de locuri de muncă a fost organizat într-o zonă în care şomajul atinge cote ridicate.

Maria Szilagyi Kubinyi, Primăria din Biharkeresztes, Ungaria :Din punct de vedere al șomajului, procentul este de 10-15%, deci 400-500 de persoane.

Istvan Huszar, viceprimarul Oradei: Cei care locuiesc în acestă zonă au și ei avantajele lor, având în vedere că parcul industrial este imediat cum treci granița.

Reprezentanții Parcului Industrial spun că în următorii ani vor fi create câteva mii de locuri de muncă în Oradea.

Pe aceeași temă