Sari la conținut

Gazon nou pe Arena Naţională. Vor fi cumpărate şi ventilatoare speciale

Primăria Capitalei anunţă că suprafaţa de joc de pe Arena Naţională va fi schimbată în următoarele trei zile cu un gazon nou, produs în România, actualul fiind deteriorat din cauza caniculei şi a numeroaselor meciuri care au avut loc în ultima perioadă. Municipalitatea precizează că au fost începute procedurile de achiziţie a unor ventilatoare speciale care să permită ventilarea la nivelul gazonului.

FOTBAL:CONCORDIA CHIAJNA-DINAMO BUCURESTI, CUPA LIGII (21.07.2014)

Foto: Agerpres

"Ca urmare a numeroaselor evenimente sportive care au avut loc in ultima perioadă pe Arena Naţională, dar şi din cauza caniculei din ultimele săptămâni, gazonul de pe Arena Naţională s-a deteriorat. Astfel, imediat după meciul Steaua - Astra Giurgiu, la nivelul PMB s-a constituit o comisie formată din specialişti în întreţinere gazon, ingineri horticultori, pentru a analiza suprafaţa de joc şi a lua de urgenţă măsurile care se impun, astfel încât meciurile programate să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. Rezultatele analizelor au fost acelea că suprafaţa de joc trebuie schimbată de urgenţă, având în vedere că în perioada 22 august – 1 septembrie, pe Arena Naţională, vor avea loc trei meciuri importante", informează Primăria Capitalei citată de News.ro.

Astfel, lucrările de înlocuire a gazonului vor începe marţi, urmând să se incheie vineri noapte. Municipalitatea precizează că noul gazon este produs în România, fiind însămânţat în luna septembrie a anului trecut şi aclimatizat pe condiţiile din ţară noastră.

Potrivit Primăriei Capitalei, gazonul de pe Arena Naţională a fost schimbat ultima dată în octombrie 2016, fiind adus din Ungaria, iar costurile pentru înlocuirea lui sunt la jumătate faţă de cele suportate anul trecut.

De asemenea, municipalitatea a început procedurile de achiziţie a unor ventilatoare speciale care să permită, în special vara, ventilarea la nivelul gazonului.