Iași. Cozi la alimentele gratuite de la Uniunea Europeană

Data publicării:
coada ajutoare alimente

La ora 8, când au început să se împartă ajutoarele de la Uniunea Europeană, erau deja 400 de persoane la coadă, în faţa unuia dintre depozite. Cei mai mulţi stăteau deja de câteva ore afară cu pungile pregătite în mâini. Erau îngheţaţi şi supăraţi pe organizatori că i-au lăsat să aştepte în vânt şi frig.

Într-un alt colţ al oraşului, alt depozit, aceeaşi agolmeraţie. Şi aici, oamenii au format coada înainte să răsară soarele.

Potrivit Direcţiei de Asistenţă Comunitară, abia luna viitoare vor fi aduse şi conservele cu carne de porc.

„Aş face un apel către beneficiarii acestui tip de ajutor. Aceste alimente se distribuie până pe data de 31 martie 2014. În stocurile noastre avem 8 din cele 9 produse, cantităţi suficiente pentru aproximativ toţi beneficiarii, pentru că nu avem depozite atât de mari ca să avem toate cantităţile pentru 16.000, dar vor ajunge cu siguranţă”, a declarat Luminiţa Munteanu, directorul Direcţiei de Asistenţă Comunitară Iaşi.

La ajutoarele europene au dreptul şomerii, pensionarii cu venituri de până în 400 de lei, persoanele cu handicap şi beneficiarii de venit minim garantat. Fiecare va primi făină, ulei, zacuscă, zahăr, miere, bulion şi paste făinoase în valoare totală de aproape 160 de lei.

Ajutoarele de la Uniunea Europeană

Făină - 17 kilograme

Mălai - 9 kilograme

Zahăr - 3 kilograme

Paste făinoase - 500 de grame

Ulei - 5 litri

Bulion - 800 de grame

Zacuscă - 800 de grame

Miere - 250 de grame

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri