Sari la conținut
News Alert

Idee de afacere cu succes aproape garantat, pe litoral

Cine vrea să închirieze o porţiune de plajă pe litoralul de la noi mai are la dispoziţie fix o săptămână. Sunt disponibile suprafeţe generoase cu nisip, inclusiv în staţiunea Mamaia, iar o investiţie de câteva zeci de mii de euro poate înseamna un profit de trei ori mai mare, la finalul sezonului.

Se fac ultimele amenajări pe plajele care urmează să fie scoase la licitaţie de Apele Române, în mai puţin de două săptămâni. E vorba despre 79 de sectoare, din care mai mult de jumătate au fost extinse în 2015, pe banii Uniunii Europene.

13 subsectoare de plajă nouă din Mamaia vor fi scoase la licitație. Pe ele va fi bătaie mare pentru că vorbim de porțiuni de plajă foarte generoase.

Chiar şi 9.000 de metri pătraţi.

După lucrările de înnisipare făcute de o firmă olandeză, plajele au ajuns să aibă 100 de metri lăţime, în loc de 20. Asta înseamnă suficient loc pentru 600 de şezlonguri, veste bună mai ales pentru turişti.

Ion Lucian, operator economic: „E dimensionată de așa manieră să satisfacă nevoile cât mai multă lume”.

Cristian Bărhălescu, consultant în turism: „Cu siguranță vom vedea un mare plus pentru că trebuie să recunoaștem: principalul motiv pentru care se vine la mare este plaja”.

În medie, închirierea unei plaje, plus cheltuielile cu angajaţii şi taxele totalizează 30.000 de euro pe sezon, dar profitul poate fi şi de trei ori mai mare. Firmele interesate se pot înscrie până pe 11 mai la licitaţiile care vor avea loc în perioada 15-18 mai. Câştigătorii trebuie să respecte mai multe reguli. Construcţiile de pe plajă să fie neapărat din lemn, iar şezlongurile să nu fie puse la o distanţă mai mică de 3 metri de apă.

FOTO: Agerpres