În București a plouat într-o zi cât într-o lună

Data publicării:
inundatii buc

În Bucureşti a plouat într-o zi cât era de aşteptat să plouă toată luna octombrie, spun meteorologii. În zonele de la periferia Capitalei, toată apa s-a strâns pe şosele.

Datele de la Apa Nova arată că din Capitală s-au evacuat 178 de metri cubi pe secundă, ca să vă faceţi o idee, asta echivalează cu debitul mediu al Jiului sau Oltului. Şase milioane de metri cubi de apă au tranzitat canalizarea în Bucureşti, în 24 de ore. Această cantitate este mai bine de jumătate din Lacul Morii.

Lângă Bucureşti, În Popeşti Leordeni pare că nu s-a auzit însă de canalizare pentru captarea apei de ploaie. Tot ce s-a strâns într-o noapte întreagă de ploaie, e pe străzi pe spune telespectatorul nostru. Cel mai greu încercată e zona cu blocuri nou construite şi case ridicate în ulrimii 10 ani.

Nici în zona din vestul Capitalei, drumarii nu au dat dovadă de mai multă înţelepciune. La Tărtăşeşti, Drumul Naţional 7 nu are puncte de drenare a apei, spune un telespectator. Asta în condiţiile în care drumul a fost reparat acum doua săptămâni. Nimeni din primărie nu face nimic, adaugă autorul mesajului, în timp ce pe kilometri întregi apa băltește pe ambele sensuri de circulaţie.

Dacă aveţi imagini sau informaţii care pot deveni o ştire, ne puteţi scrie pe site-ul digi24.ro, la secţiunea DigiVOX, pe email ori pe contul nostru de Facebook. Ne puteţi trimite imagini pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care transmiteţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri