Închiderea magazinelor mai devreme nemulțumește vânzătorii și clienții: Toți avem nevoie de alimente. Rata de infectare va crește

Data actualizării: Data publicării:
un barbat tine un cos de cumparaturi plin la cumparaturi.
Aditivul alimentar E171 va fi interzis începând din această vară. Foto: GettyImages

Aglomerație în piețele și în mall-urile din Capitală în prima zi de vineri în care sunt impuse noile restricții de weekend. Piețele, magazinele și terasele se închid la ora 18:00. Totodată, deplasarea în afara locuinței e interzisă începând cu ora 20:00, pentru cei care nu au un motiv întemeiat.

Larisa Rațiu, jurnalist Digi24: La ora 9:00 dimineața, deja foarte mulți bucureșteni au ieșit la cumpărături. În piețe este mare forfotă, pentru că azi toate centre comerciale vor funcționa conform restricțiilor impuse în weekend, iar asta înseamnă că vor fi închise începând cu ora 18.00.

În Piața Rahova, încă de la prima oră a dimineții, erau nemulțumiți și clienții și vânzătorii. Locuitorii Capitalei spun că nu mai au timp să își facă cumpărăturile.

- Nu e bine, omul iese de la muncă, când își mai face cumpărăturile? Noi, ca pensionari, venim când putem, dar tineretul care merge la serviciu când face piața?

- Vecinul meu lucrează până la 6, el când face aprovizionarea?

Mai supărați sunt însă comercianții care spun că sunt nevoiți să își arunce marfa, pentru că nu apucă să o vândă pe toată.

- Să le lase deschise, să ne vindem marfa, că nu avem unde să vindem.

- Nu e bine, că lumea vine de la serviciu pe la 6 și piața e închisă. Seara, omul vine de la serviciu și vine în repezeală și cumpără. Noi strângem, a doua zi putem să aruncăm marfa, că e perisabilă, nu e marfă să o ții de azi pe mâine.

Alt centru comercial din Capitală, de această dată un mall, aceleași nemulțumiri.

- Nu sunt de acord și nu e metoda prin care se reduce rata infectare, lumea se va aglomera sâmbăta și duminica la cumpărături, deci chiar nu-s de acord. Este un atentat la sănătatea fizică și psihică, ne închid în casă. Eu cred că rata de infectare va crește din cauza aglomerației.

- Până la urmă toți avem nevoie de alimente și restricționând timpul alocat cumpărăturilor de alimente mă gândesc că oamenii s-ar înghesui mult mai mult.

Noile restricții prevăd că în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, deplasarea fără motive întemeiate este interzisă între 8 seara și 5 dimineața. În localitățile unde rata de infectare a depășit pragul de 7,5 la mia de locuitori, restricțiile sunt valabile și în timpul săptămânii.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri