„Indiferenţa hrăneşte violenţa”. Miting în sprijinul femeilor agresate

Data publicării:
mars femei violenta

Sute de oameni şi mulţi ambasadori din Vest şi-au făcut timp să participe la Bucureşti la un miting ce atrage atenţia asupra problemelor pe care le au femeile agresate fizic sau sexual de partener. Bărbaţi şi femei de toate vârstele au cerut autorităţilor să introducă urgent sistemul de supraveghere cu brăţări electronice pentru agresori şi măsuri suplimentare care să le dea siguranţă femeilor.

Statistica dureroasă a unei agenţii europene arată că un sfert dintre femeile din ţara noastră au fost bătute sau agresate sexual de actualul ori fostul partener. Este momentul ca autorităţile să facă ceva în sprijinul victimelor, spun activiştii.

Ne dorim să existe brăţări electronice de monitorizare a agresorilor, să existe continuarea cercetării penale chiar dacă victima îşi retrage plângerea”, spune Andreea Bragă, director Centrul Filia.

La mitingul de la Bucureşti au participat şi mulţi ambasadori din Occident care au acelaşi mesaj: violenţa domestică nu este tolerată, iar victimele trebuie ajutate.

Michele Ramis, Ambasadorul Franţei: Vrem să transmitem un mesaj de solidaritate victimelor.

Anneli Lindahl Kenny, Ambasadorul Suediei: Cu toţii ar trebui să reacţionăm.

Paivi Pohjanheimo, Ambasadorul Finlandei: Este important să vorbim despre această problemă, să recunoaştem că toate ţările au această problemă.

Datele rețelei pentru prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor arată că săptămânal este raportat un caz de femeie violată în familie, iar la fiecare două zile este rândul unei fete de nici 18 ani să fie agresată sexual acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri