Interviul pe Skype, noul trend în angajare

Data publicării:
tuneluri

Job-ul potrivit e doar la un click distanță. Mai nou, tot mai multe companii din România aleg să își recruteze angajații prin Skype. Costurile reduse și economia de timp, spun specialiștii în recrutare, sunt principalele avantaje care îi cuceresc pe angajatori. Tinerii sunt cei mai atrași de acest mod de angajare, mai ales că nu trebuie să se îmbrace prea office și că nu trebuie să renunțe la planurile de vacanță.

Adrian este licențiat în administrare afacerilor și a trecut deja de trei interviuri pe Skype, dar încă este în căutarea serviciului perfect. Pentru el, testele date pe Internet, din fololiul de acasă, sunt mană cerească.

Adrian Popescu: „Nu a trebuit să fiu atât de încordat, am fost în propria-mi casă și nu a trebuit să fiu din cap până în picioare îmbrăcat cum e pentru cel tradițional. Și pe lânga asta a fost mult mai informal”.

Alţii au trecut de interviul pe Internet şi au ajuns angajaţi.

Emanoil Ursache: „Acel interviu pe Skype m-a adus până la urmă aici, unde lucrez de 8 luni, chiar peste 8 luni”.

A aplicat pentru o slujbă într-un call-center şi fost sunat pentru interviu când era cu prietenii la munte. Nu a vrut să rateze ocazia şi să ceară oamânare, așa că a profitat de faptul că avea un smartphone la îndemână.

Emanoil Ursache: „O experiență foarte interesantă. Adică să pot, din vacanță, să dau un interviu pe Skype, chiar a fost un lucru foarte ok pentru că nu a mai trebuit să pierdem timpul până mă întoceam de la munte. Poate găseau ei alt om”.

Cum românii sunt tot mai legaţi de mediul online, companiile și-au pus anunțurile de angajare şi pe Facebook. Sunt multe grupuri în care apar oferte de locuri de muncă şi cei care caută un loc de muncă îşi pot trimite CV-ul pe chat. Primul interviu are loc telefonic sau prin Skype.

Corina Diaconu, manager agenție de recrutare: „Sunt din ce în ce mai multe companii care sunt deschise sa opteze și pentru alte variante de recrutare. Este o primă etapă de interviu, în România închiderea unui proces de recrutare se face totuși în urma unei întâlniri directe”.

Pentru companii avantajele sunt costurile reduse. De pildă, nu mai plătesc deplasarea recrutorilor în diverse orașe din țară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri