Mamă obligată de instanța din România să-și dea copiii soțului italian

Data actualizării: Data publicării:
mama fara copii

O româncă riscă să-şi piardă cei doi copii şi este obligată şi să plătească o amendă. Soţul său, italian, a acuzat-o de răpire şi a obţinut în instanţă custodia băieţilor.

Mama s-a trezit la uşă cu executorul judecătoresc venit să îi ia cei doi copii. Tatăl acestora este italian şi, acum doi ani ani, a fost de acord ca băieţii să vină cu femeia în România. Bărbatul s-a răzgândit, şi-a acuzat soţia de răpire şi a câştigat custodia copiilor în instanţă. Acum, pentru că băiatul cel mare a refuzat să plece, românca a primit o amânare de trei luni, timp în care poate încerca să schimbe decizia.

În urmă cu doi ani, Elena Căpităniţă şi-a luat cei doi băieţi, pe vremea aceea de un an şi jumătate, respectiv 4 ani şi a plecat de la soţul ei din Italia, în Iaşi, la părinţi. Avea o procură semnată la Primăria din Roma prin care tatăl, italian, îşi dădea consimţământul să scoată copiii din Italia pe o perioadă de trei ani. Cei doi erau deja despărţiţi şi locuiau separat în momentul în care femeia s-a întors în ţară. Între timp însă, bărbatul s-a răzgândit şi a acuzat-o pe mamă de răpire şi a cerut în instanţă să-i fie încredinţaţi copiii. Culmea, judecătorii din România nu recunosc procura din Italia, dar bărbatul a primit câştig de cauză.

„Nu se poate în România noastră! Nu ne apără nimeni!”, spune revoltată mătușa copiilor.

La prima oră a zilei, tatăl a venit la uşa femeii cu geamantanul după el, în speranţa că va pleca în Italia cu tot cu copii. Cinci ore au discutat însă executorii cu băiatul cel mare, iar acesta a refuzat cu vehemenţă să plece cu tatăl său.

„Băieţii sunt bine. Au stat bine. Chiar dacă am avut frică că mama le spune lucruri urâte despre tată. Dar legea a decis! Pentru mine nu e nicio problemă”, a declarat tatăl copiilor.

„Mi-a fost frică. Bătăi, ameninţări cu moartea, traumele copiilor. Eu am fost bătută şi ameninţată cu moartea şi abandonată”, afirmă, în schimb, mama, Elena Căpitănița.

Executorul a decis să le mai dea răgaz trei luni copiilor să se obişnuiască cu tatăl, aici, în România şi apoi se va întoarce să-l ajute pe bărbat să-şi ducă fiii în Italia.

„Urmează ca instanţa de executare să numească un psiholog care va asigura consiliere psihologică cu minori, şi cu tatăl lor, şi cu mama”, a precizat Laura Chiticariu, avocata mamei.

Între timp, mama a fost obligată de instanţă să-i plătească tatălui italian câte 800 de lei pe zi până în momentul în care copiii vor pleca în Italia.

„Mie mi s-a pus poprire pe salariu, în jur la 11, 12 milioane vechi pe lună, ca amendă pentru că copiii nu vor să meargă la tată şi eu sunt amendată”, se plânge mama.

S-a strâns deja o datorie de 20.000 de euro, iar suma continuă să crească.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri