Manifestații antiavort în București și mai multe orașe ale țării

Data publicării:
170325_MARS_PRO_VIATA_04_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Mii de oameni au demonstrat sâmbătă la Bucureşti și mai multe orașe ale țării împotriva avortului. Demonstrațiile au fost organizate de coaliţia care a cerut ca în Constituţie să scrie că familia este formată doar din femeie şi bărbat.

La Bucureşti, numărul participanţilor a depăşit 4.000, potrivit News.ro.  Circulaţia a fost oprită pe bulevardele Unirii şi Dimitrie Cantemir, pe sensul spre Tineretului.

Participanţii la manifestaţie s-au adunat în jurul orei 12.00 în Parcul Unirii, unde au împărţit baloane colorate şi pancarte cu mesaje precum "Cu fiecare copil, un înger vine in lume", "Sunt iubire, Sunt pentru viaţă", "Ajută mama şi copilul, ei depinde de tine", "Femeile merită mai mult decât avortul".

În jurul orei 13.00, participanţii au plecat în marş din Parcul Unirii.

Între participanţi se numără, ca în fiecare an, şi preoţi, Biserica Ortotoxă anunţând, de altfel, că sprijină acest marş, organizat de Asociaţia "Studenţi pentru viaţă", iar "participarea clerului şi mirenilor la acest eveniment nu este obligatorie, ci benevolă”.

Unul dintre preoţii prezenţi la marş, Ionuţ Ungureanu, de la parohia "Sfântul Grigorie" din Capitală a spus că a venit "pentru a susţine viaţa".

"Sunt aici pentru a susţine femeile pentru ăa merita tot respectul din lume, pentru Creaţia lui Dumnezeu care i-a fost lăsată ca aceşti copii sa vină la dânsul. Avortul este o crimă. Nu trebuie să se întâmple", a spus o femeie care participă la acest marş.

La manifestaţie ia parte şi Gigi Becali, care a venit însoţit de mai multe persoane îmbrăcate în costume populare, acestea având steaguri de mari dimensiuni.

Urmăriți mai jos o galerie foto realizată cu imagini ale fotoreporterului Octav Ganea, de la agenția Inquam Photos (click pe prima fotografie pentru a le viziona și pe celelalte): 

170325_MARS_PRO_VIATA_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
170325_MARS_PRO_VIATA_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Aproximativ o mie de oameni participau, sâmbătă după-amiază, la Timişoara, la „Marşul pentru viaţă”, acţiuni similare având loc și la Arad, Ploieşti sau Sibiu, unde se adunaseră câteva sute de persoane.

Aproximativ 600 de persoane se adunaseră la Sibiu la ”Marşul pentru viaţă”. Oamenii s-au strâns, la ora 13.00, în faţa celei mai mari biserici din municipiul Sibiu, unde au rostit rugăciuni în cor şi au cântat şi câteva cântece cu mesaje de susţinere a vieţii şi familiei.

Şi la Ploieşti, peste 300 de persoane, de la bătrâni în bastoane până la elevi şi copii în cărucior, participă la ”Marşul pentru viaţă”, organizat de Asociaţia Studenţilor creştin-ortodocşi.

Participanţii au adus pancarte cu poze cu copii pe care scrie ”sunt iubire”, dar şi afişe şi bannere pe care scrie ”Avort=Crimă”.

Şi la Arad, aproximativ 400 de oameni participă la o acţiune similară, care va dura două ore.

Marşul, organizat de Arhiepiscopia Aradului, a început în Piaţa Avram Iancu din oraş, iar participanţii s-au oprit pentru o rugăciune în faţa Maternităţii Arad. Marşul se va încheia în faţa Catedralei Ortodoxe ”Sfânta Treime”.

Marşuri similare sunt programate să aibă loc în cursul zilei de sâmbătă şi în alte oraşe din ţară.

Tema "Marşului pentru viaţă" - aflat la cea de-a şaptea ediţie - este "Ajută mama şi copilul! Ei depind de tine”, organizatorii spunând că România ocupă locul al doilea în statistica numărului de avorturi: 22.743.390 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat, în perioada 1958 - iunie 2016, faţă de o  populaţie de 19.760.000 de persoane la 1 ianuarie 2016.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
Nouă fază dură a războiului din Ucraina. Rusia atacată cu arme din Vest de soldați antrenați de NATO
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...