Meniu de lux pentru vârstnicii de la azil

Data actualizării: Data publicării:
batranei

Supă-cremă de sfeclă cu brânză de capră, pui cu măr copt și mousse de iaurt. Sună de parcă ar fi meniul unui restaurant de lux. Este, însă, cina unor vârstnici de la un cămin din Sibiu. Cei aproape 50 de bătrâni internați acolo au fost invitați la masă de studenții Universității Lucian Blaga, care au şi gătit preparatele sofisticate.

Studenții de la mai multe facultăți din Sibiu, ajutați de trei chefi renumiți din oraș, au lucrat câteva ore în bucătăria cantinei universitare.

Voluntar: „Pregătim o supă-cremă de legume, care sperăm să iasă foarte bună.”

Voluntar: „Îmi place foarte mult să gătesc, așa că de ce nu? De asta sunt aici și cred că e un eveniment foarte drăguț, să pregătești ceva de mâncare și să faci pe cineva fericit cu asta.”

Meniul au fost ales de cei 3 chefi care au acceptat provocarea.

Marius Rafa, chef: „O să pregătim un piept de pui cu sos de țelină și măr copt. O să punem și puțină scorțișoară, puțin curry...”

Doi dintre chefi sunt români iar al treilea lea este italian. Cel din urmă a participat inclusiv la pregătirea meniului pentru Festivalul de Film din Veneția.

Manuel Betto Percori, chef: „Azi pregătim o supă-cremă de sfeclă roșie cu hrean și, pe lângă, îi punem un cruton de brânză de capră.”

Invitaţii de vârsta a treia au recunoscut că meniul este o premieră în viața lor.

N-am mâncat așa ceva până acum. N-am mâncat. Dar e bună.”

Nu știu a cui a fost ideea, dar e splendid. Gust, aromă. Nu pot să spun, ca la vin, că are și buchet, dar... Plus designul.”

Iniţiativa aparţine Universității din Sibiu, care derulează programe sociale în fiecare an, în preajma Crăciunului.

Atmosfera de Sărbătoare a fost întregită de un program de colinde.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri