Sari la conținut

Mesaj pentru bucureşteni: „Aici se termină parcul Herăstrău”

Cei care merg în parcul Herăstrău trebuie să ştie că accesul pe podul feroviar pe care patru oameni şi-au pierdut viaţa în ultimii 5 ani a fost interzis, deci măcar de-acum înainte ar trebui să nu se mai întâmple tragedii. Bucureştenii nu mai pot face, însă, turul complet al lacului, deoarece nu li s-a oferit o rută alternativă. Curtea ALPAB, pe unde s-ar putea trece în siguranţă, rămâne închisă. Primăria Capitalei propune construcţia un pod plutitor, care ar putea fi gata în 30 de zile. Până când în zonă va fi ridicată o pasarelă pietonală va mai trece mult timp: Ministerul Transporturilor şi Primăria îşi pasează responsabilitatea.

„Aici se termină parcul Herăstrău”. Cu acest mesaj sunt întâmpinaţi în apropierea podului de cale ferată vizitatorii care vor să facă turul celui mai mare parc din Capitală. După kilometri de plimbare sau de alergare, când nu mai au mult până ajung în punctul din care au plecat, oamenii se lovesc de un mare semn interzis şi sunt nevoiţi să se întoarcă din drum.

Membrii ONG-urilor susţin că cea mai simplă soluţie ar fi fost deschiderea porţii ALPAB.

În schimb, Primăria a venit cu o altă soluţie, una provizorie: „ALPAB a obţinut toate avizele pentru amplasarea provizorie a unui pod plutitor în vecinătatea podului de cale ferată, care să preia funcţiunea de pod pietonal şi care ar putea fi realizat în aproximativ 30 de zile”.

Din 2015, Ministerul Transporturilor şi Primăria Bucureşti se ceartă pe tema pasarelei. Cei de la Minister spun că susţin construirea podului pietonal, dar că Primăria nu au trimis nici azi documentaţia tehnică necesară. Municipalitatea spune că propunerea lor a fost respinsă de fiecare dată de cei de la Transporturi.