Ministrul Transporturilor: În condițiile actuale, protestul de la ROMATSA este inutil

Data publicării:
romatsa-3

Angajaţii Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian au izbucnit în aplauze când au aflat verdictul. Conducerea Administraţiei a contestat în instanţă declanşarea grevei generale a controlorilor de trafic pe motiv că 12 din cele 14 revendicări ale angajaţilor au fost soluţionate. Dar cele mai importante sunt încă în aer, spun oamenii.

Gabriel Tudorache, lider de sindicat spune că angajații sunt dispuși să negocieze inclusiv sâmbătă și duminică și să facă tot ce este posibil să fie semnat un contract de colectiv de muncă, pentru a se evita greva generală.

Controlorii de trafic aerian din România dirijează aproape trei mii de zboruri în 24 de ore. Cei care au planuri de vacanţă trebuie să ştie că doar luni vor afla dacă avionul care îi interesează mai pleacă sau nu.

„Acele zboruri care vor fi oprite nu noi suntem cei care hotărâm, ci cei de la Bruxelles. Ei stabilesc acest lucru. Vom negocia cu cei de la Eurocontrol și vom gândi o soluție să nu afectăm foarte mulți din pasageri, ne gândim să mărim procentul. Legea spune ca trebuie să asigurăm o treime, dar ne gândim să acceptăm la jumătate”, a mai declarat Gabriel Tudorache.

Decizia judecătorilor poate fi contestată la Curtea de Apel, dar peste zece zile. Cei care au bilete de avion cumpărate deja vor afla de la companiile de zbor care sunt cursele anulate sau întârziate din cauza grevei controlorilor de zbor.

Deşi iniţial, după ce a fost numit secretar de stat în ministerul transporturilor, Aurel Stanciu doar se suspendase din funcţia de director general al Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian, astăzi acesta a renunţat definitiv la acea funcţie. Decizia a venit după ce tribunalul a declarat legală greva generală a controlorilor de trafic.

La această oră se poartă negocieri pentru anularea protestului. „În urma demisiei din funcția de director general, prezentate astăzi de domnul Ion-Aurel Stanciu, în cadrul ședinței Consiliului de Administrație - ROMATSA, solicit atât sindicatului cât și conducerii regiei continuarea negocierilor pentru încheierea și semnarea Contractului Colectiv de Muncă și mai ales renunțarea la greva generală. Consider că în condițiile actuale este inutil acest protest care afectează activitatea din domeniul aerian și confortul cetațeanului”, a declarat ministrul Transporturilor, Iulian Matache. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Andrea Bocelli, vacanță pe un iaht de lux în Italia. Artistul, însoțit de Veronica Berti și de mai mulți...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...