Modificări la Codul Rutier. Înmatricularea unui vehicul se va suspenda și la expirarea RCA

Data actualizării: Data publicării:
politist rutier cu spatele
Apar două noi situații în care șoferii vor rămâne fără certificatul de înmatriculare. Foto: Shutterstock

Se pregătește o nouă modificare a Codului Rutier. Un proiect propune adăugarea în legislație a unei noi situații  în care poliția poate dispune suspendarea înmatriculării.

Suspendarea înmatriculării unui vehicul ar urma să se producă, nu doar în cazul în care inspecția tehnică periodică (ITP) a unui autovehicul nu a fost efectuată la timp sau este anulată, ci și în cazul în care asigurarea de răspundere civilă (RCA) nu mai este valabilă.

Înregistrarea suspendării înmatriculării și încetarea acesteia se vor baza pe datele privind inspecția tehnică periodică a vehiculului și asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente, furnizate de Registrul Auto Român și Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România, conform unui protocol stabilit.

În ambele situații, suspendarea din circulație încetează dacă problemele sesizate sunt remediate.

Polițiștii susțin că sunt foarte mulți șoferi care nu își fac ITP-ul sau asigurarea pentru că spun că nu circulă foarte des cu autoturismul. Există și în acest sens o modificare: șoferii vor fi atenționați dacă trec trei ani fără ca mașina să aibă ITP sau asigurare, iar autoturismul va fi radiat.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri