Exclusiv Nicușor Dan spune cum poate fi carantinat un cartier sau un număr de străzi din București

Data actualizării: Data publicării:
politista semnalizeaza unei masini la intrarea pe autostrada
Șase localități din jurul Bucureștiului vor intra de sâmbătă seară în carantină. Foto: Agerpres

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit, în cadrul interviului “În Fața Ta” de la Digi24, cum poate fi carantinat un cartier sau un număr de străzi din București, dacă este nevoie. Acesta a anunțat metoda prin care vor fi depistate focare de infecție cu noul coronavirus.

Claudiu Pândaru, jurnalist Digi24: Vă uitați și dumneavoastră în Europa, alte capitale europene, Paris, spre exemplu, sunt și în Germania, alte zone din Franța, cuvântul carantină, lockdown, a devenit deja nu doar o ipoteză de lucru, ci un fapt. Dumneavoastră ați fi de acord cu o carantină propusă de specialiști și de autoritățile care, alături de municipalitate, gestionează această situație, în privința Bucureștiului?

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: “În privința Bucureștiului, la acest moment, în ansamblul lui, cred că nu se impune carantinarea.

Însă, există un sistem informatic pe care ministerul, cu STS, îl implementează. A început deja implementarea, va fi gata în câteva zile. În baza acestui sistem vom avea distribuția geografică a cazurilor în interiorul municipiului. Atunci, dacă vom constata că pe o stradă, două, într-un mic cartier, avem focare, o astfel de măsură poate fi luată”.

Acesta a spus că un cartier poate fi carantinat cu ajutorul Poliției Locale, Poliției naționale, Jandarmeriei.

Urmăriți interviul integral în emisiunea "În fața ta", sâmbătă, de la ora 14.00, pe Digi24.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri