Ora de educaţie rutieră

Data publicării:
trecere_pietoni_mfax_crop

În fiecare an, peste 150 de copii din România sunt victimele unor accidente rutiere grave. Cei mai mulţi sunt loviţi de maşini pentru că nu se asigură sau traversează strada neregulamentar. Poliţiştii din Capitală au oferit o lecţie de educaţie rutieră, atât copiilor, cât şi părinţilor.

Poliţist: „În momentul în care sunteţi cu mai mulţi prieteni, şi observaţi că un prieten al vostru face prostii, aleargă pe stradă, se joacă cu mingea, ce trebuie să faceţi voi?”

Copil: „Să nu-l lăsăm, să-l oprim ca să nu traverseze în fugă.”

Fie că merg la şcoală sau la grădiniţă, copiii trebuie să fie atenţi la trafic şi să ştie cum să se protejeze. Au învăţat de la poliţişti că au voie să treacă strada doar prin locurile special marcate şi numai dacă semaforul pentru pietoni este verde. Dar nici măcar atunci nu pot traversa fără să se asigure. Multe dintre accidente se întâmplă din vina şoferilor care nu le acordă prioritate pietonilor.

Zeci de copii au participat la ora de educaţie rutieră. Cu toţii au primit pliante şi insigne şi s-au bucurat că au putut să urce la volanul maşinilor de poliţie. Oamenii legii i-au învăţat că trebuie să circule cu atenţie chiar şi pe totuar. Nici acolo nu sunt feriţi de accidente.

Ovidiu Munteanu, purtătorul de cuvânt al Biroului Poliţiei Rutiere Bucureşti: „Statistica arată că se întâmplă pe toata raza Bucureştiului. în zona şcolilor sunt mai puţine.”

Bogdan Ocnaru, reporter Digi24: „Numai în acest an, în capitală s-au produs peste 120 de accidente în care au fost implicati copii. Pentru că au traversat neregulamentar, 140 au fost grav răniţi iar 5 au murit.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri