(P) Cum speli hainele bebelușilor la mașina de spălat rufe

Data actualizării: Data publicării:
digi24_masina_de_spalat_kelly-sikkema-TtsKN6qSf9A-unsplash

Pielea bebelușului tău este fină și netedă, dar și foarte delicată și ușor iritabilă. De aceea trebuie să îi oferim un tratament special și să îl protejăm de agenții externi, dar nu numai cu creme, care sunt foarte importante, ci și cu modul în care le spălăm hainele: detergentul pentru spălarea hainelor bebelușului trebuie să fie special.

Vă spunem tot ce trebuie să știți pentru a ști cum și cu ce ar trebui să spălați hainele bebelușului.

Masina de spalat oferte eMag

Cu ce ​​să speli hainele pentru bebeluși?

Pentru a spăla hainele bebelușului, ar trebui să alegeți un detergent special conceput pentru pH-ul pielii lor.

6 sfaturi pentru spălarea hainelor unui bebeluș

Îmbrăcămintea care este în contact permanent cu nou-născutul are nevoie de îngrijiri speciale, în special în primele luni. Ca mamă sau tată, este normal să aveți îndoieli și întrebări precum cum sau cu ce să spălați hainele pentru copii? Nu iti face griji! Iată 6 sfaturi pentru a vă ajuta să spălați hainele nou-născutului în timp ce îi răsfățați și protejați pielea.

- În primul rând, amintiți-vă că ar trebui să le spălați rufele într-o încărcare separată de restul hainelor familiei, mai ales în primele luni în care pielea lor este mai sensibilă. În acest fel, veți preveni contactul hainelor bebelușului cu bacterii care le pot irita pielea.

- Alegeți un detergent pentru a spăla hainele pentru bebeluși: lăsați-l pe cel pe care îl folosiți în mod normal pentru restul familiei și pentru cel mic folosiți unul special care are o formulă neutră și hipoalergenică.

- Puteți spăla hainele pentru copii atât manual, cât și cu mașina de spălat. Dacă o faceți în mașina de spălat, utilizați un program delicat, la o temperatură scăzută și cu un ciclu de centrifugare ușor. În orice caz, nu uitați să clătiți bine articolele de îmbrăcăminte pentru a evita urmele de detergent rămas între fibre.

- Este foarte important să utilizați doar doza recomandată de detergent: aplicarea mai multor produse decât cele specificate pe spatele sticlei nu va face hainele mai curate. Mai mult, riscați ca acestea să nu fie bine clătite și apoi să irite pielea bebelușului. Ce s-ar întâmpla după aplicarea unui exces de detergent pentru spălarea hainelor pentru copii? Hainele ar fi mai aspre la atingere și acest lucru ar provoca disconfort bebelușului nostru, lucru pe care vrem să îl evităm.

- Uitați de balsam atunci când spălați hainele pentru bebeluși: balsamurile transportă parfumuri care pot fi potențial alergice. În plus, la intrarea în ultimul ciclu de spălare, uneori nu sunt bine clătite, balsamul se depune pe fibre și poate provoca iritații.

Mașina de spălat - oferte eMAG

- Odată ce ciclul de spălare este terminat, nu uitați să atârnați hainele la uscat imediat: astfel veți preveni șifonarea hainelor și prinderea mirosurilor neplăcute.

Factori de luat în considerare la îngrijirea și spălarea hainelor pentru un nou-născut

Hainele pentru bebeluși nu numai că trebuie spălate cu o anumită precauție, ci necesită și o îngrijire suplimentară.

În primul rând, rețineți că este esențial să spălați hainele nou-născutului înainte de a-l îmbrăca cu ele, indiferent dacă sunt noi sau la mâna a doua, pentru că este posibil ca aceste haine să fi prins praf sau să intre în contact cu bacterii care pot irita pielea bebelușului dumneavoastră. Pentru a nu vă faceți griji, este mai bine ca toate hainele care intră în casa dvs., atât hainele, cât și păturile, prosoapele sau lenjeriile de pat, să treacă prin mașina de spălat și acestea să fie spălate cu un detergent special pentru a spăla hainele bebelușului.

Pentru a depozita hainele pentru bebeluși, este recomandabil să le spălați înainte de a le pune în dulap. În plus, ar trebui să țineți cont de o serie de recomandări în funcție de îmbrăcămintea pe care doriți să o păstrați:

  • Hainele de plajă nu trebuie amestecat cu alte articole de îmbrăcăminte și trebuie întotdeauna să fie uscate în aer liber, indiferent de uscător.
  • Prosoapele trebuie curățate separat.
  • La animale de pluș și jucării pentru copii ar trebui, de asemenea, ca acestea să fie spălate. De asemenea, nu uitați să îndepărtați eticheta sau articolele care pot zgâria sau dăuna nou-născutului.
  • Dacă ideea este să păstrezi pijamale, tricouri, pulovere și body-uri pentru următorul copil sau pentru cel al unui prieten, acestea trebuie spălate și depozitate în cutii de carton, cutii sau recipiente de plastic bine ventilate. Este important să evitați utilizarea pungilor de plastic, astfel încât articolele de îmbrăcăminte să nu prindă mirosuri neplăcute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri