Palinca de aur. Doi bărbaţi au câştigat medalii la competiţii internaţionale

Data publicării:
palinca

Fructele româneşti se transformă în tărie odată ce ajung în distilăria celor doi prieteni. Ambii sunt oameni de afaceri.

Füstös Imre deţine, de aprope 20 de ani, un atelier de tâmplărie, iar Dezső Tibor este şi el, de ani de zile, patronul unor magazine cu încălţăminte într-un centru comercial din oraş. Afacerile le merg bine, dar amândoi au vrut să investească în pasiunea pe care o împart, aşa că s-au asociat.

"Tot căutam ceva într-un domeniu în care să putem să producem ceva de calitate şi să putem şi să măsurăm la concursuri internaţionale produsele noastre. Aşa am ajuns la palincă," povesteşte Dezső Tibor.

Pentru ca licoarea să fie de calitate, grija pentru procesul tehnologic este esenţială. Acum trei ani, cei doi au investit mai bine de 200.000 de euro într-o staţie de distilare modernă.

Totul este atent controlat. Peste fructele fermentate nu se adaugă zahăr, ci doar o drojdie selecţionată, ce substituie drojdia naturală a fructului, pierdută prin spălare. Calitatea palincii produse la Sfântu Gheorghe a fost confirmată de juriile celor mai mari concursuri de profil din Austria, Slovacia, Serbia şi Ungaria

Zmeura a luat în trei ţări diferite titlul de champion. Champions înseamnă dublu medaliat cu aur,” adaugăDezső Tibor.

Mica distilerie produce în jur 4.500 de litri pe an. Licoarea ajunge doar în câteva magazine şi restaurante din Sfântu Gheorghe.

Calitativ este extraordinară şi da, atrage, şi nu s-a întâmplat până acum ca ce am oferit să nu fie bine pentru client,” spune Constantin Mihăiţeanu, ospătar.

O jumătate de litru de palincă poate să coste chiar şi 220 de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri