Parastas dansant. Dosar penal pentru un bărbat care și-a îngropat tatăl printre manele și grătare

Data publicării:
cocalar

Anul trecut, comunitatea de romi din Botoşani îl jelea pe unul dintre cei mai înstăriţi semeni ai lor. Aşa cum se obişnuieşte în rândul romilor, de la ceremoniile funerare fastuoase nu au lipsit lăutarii. Vecinii bărbatului au suferit şi ei, dar nu după cel decedat, ci pentru că timp de trei zile nu au avut o clipă de linişte.

„S-a cântat zi şi noapte, zi şi noapte, tare de tot”, a relatat unul dintre aceștia.

Casa romilor a fost neîncăpătoare la priveghi, aşa că puhoaie de romi au rămas în stradă şi au făcut grătare pe acordurile manelistului Florin Salam, invitatul de onoare. Timp de trei zile au petrecut în stradă, unde au scos grătare pe care au sfârîit micii, dar și boxe din care au răsunat manele în tot cartierul.

Calvarul suportat de vecinii familiei de romi nu a rămas nepedepsit. După înmormântare, fiul bărbatului, cel care a organizat sindrofia, s-a ales cu dosar penal.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și trimiterea în judecată a inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Chiar preotul care a ţinut atunci slujba de înmormântare spune că nu e de acord cu obiceiul romilor.

„Nu are nicio legătură cu legile noastre creștinești. E tradiția lor, așa se manifestă ei”, a declarat preotul Grigore Diaconu.

Pentru haosul creat în ziua înmormântării tatălui său, bărbatul ar putea sta după gratii până la cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri