Parastase, nunți, botezuri. Poliția din Ilfov a oprit evenimentele și a dat amenzi de zeci de mii de lei

Data publicării:
masina de politie
Foto: Facebook/PolițiaRomână

Polițiștii ilfoveni, împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, au efectuat sâmbătă mai multe controale la sălile de evenimente. Astfel, mai multe botezuri, nunți și un parastas au fost oprite, iar în cazul acestora au fost date amenzi de zeci de mii de lei.

În jurul orei 15:00, la un restaurant din Voluntari, poliţiştii și lucrătorii din cadrul DSV Ilfov au constat că era în desfăşurare un eveniment privat (parastas), la care participau 29 de persoane. În consecinţă, poliţiştii au luat măsuri de întrerupere a evenimentului respectiv şi au procedat la sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale, care a organizat evenimentul.

Ulterior, în curtea unui imobil din Mogoşoaia, era în desfăşurare un eveniment (nuntă), la care participau aproximativ 20 de persoane, astfel fiind încălcate dispoziţiile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive), precum şi anumite prevederi ale Legii 61/1991.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi în urma celor constatate au procedat la întreruperea evenimentului şi la aplicarea de sancţiuni contravenţionale. În ambele cazuri, agenții au dat trei sancţiuni contravenţionale, cu amendă în valoare de 18.200 de lei, conform Legii 55/2020 şi Legii 61/1991.

Câteva ore mai târziu, polițiștii din Otopeni, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, au efectuat verificări la o unitate de profil, din comuna Balotești, și s-au sesizat cu privire la organizarea și desfășurarea de evenimente în contextul măsurilor de prevenire a infectării cu noul coronavirus.

Astfel, polițiștii ilfoveni au constatat faptul că în două saloane se aflau în desfășurare 2 evenimente, respectiv o cununie, la care participau 37 de persoane și un botez, la care participau 33 de persoane, fiind astfel încălcate dispozițiile H.G. 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive).

În urma celor constatate, polițiștii Ilfoveni au procedat la întreruperea celor 2 evenimente și au aplicat două sancțiuni contravenționale conform legii 55/ 2020, cu amenzi în valoare de 3.000 de lei.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri