Parlamentarii au avut opt propuneri de zile libere

Data publicării:
parlament -Mediafax Foto-Razvan Chirita

Mai mulţi parlamentari PSD şi PPDD au iniţiat un proiect de lege privind instituirea celei de-a treia zi de Paşte drept sărbătoare legală în care nu se lucrează. În opinia iniţiatorilor, acestă lege ar fi necesară întrucât România este printre ţările cu cele mai puţine zile declarate legal nelucrătoare. Proiectul a fost respins de Senat şi se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

De asemenea, părinţii ar putea primi o zi liberă pe an pentru a-şi îngriji copiii bolnavi, dacă o propunere legislativă a USL va fi adoptată de Parlament. De la anul, pe 31 august, se va sărbători Ziua Limbii Române, graţie unei legi pentru care au semnat peste 150 de parlamentari. Nu va fi o zi liberă, dar instituţiile publice sunt obligate să arboreze drapelul. Iniţiatorii legii au fost îngrijoraţi că, fără această zi solemnă, limba română va fi marginalizată de tendinţele actuale de globalizare. Liberalii nu au avut succes cu propunerea ca 10 mai să devină zi liberă în care românii să sărbătorească declararea independenţei României. Proiectul a fost respins de Senat şi se află în dezbatere la Camera Deputaţilor.

Alţi parlamentari ar dori ca pe 2 iunie să fie sărbătorită Ziua Naţională pentru Adopţie, pe 11 octombrie - Ziua Şcolii Ardelene, iar pe 28 noiembrie - Ziua Bucovinei. Social-democratul Marian Enache ar fi vrut ca pe 18 februarie toţi primarii să aibă o zi dedicată lor, pe care să o sărbătorească din bani publici. Proiectul a fost respins de Senat şi este în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri