Pericolele din sălile de sport. Avertismentul medicilor

Data publicării:
pericol

Avertisment pentru cei care merg la sală să facă sport! Au nevoie de multă apă şi săpun înainte şi după antrenamente, altfel îi pândesc boli de piele şi infecţii, spun medicii. Americanii au descoperit că unele dintre cele mai folosite aparate au mai multe bacterii decât o toaletă publică.

Zilnic, zeci de clienţi trec pragul centrelor de fitness, aşa că sălile de sport pot fi cuiburi de microbi. Fiecare se fereşte cum poate.

Tânăr: Înainte să încep sala, îmi iau prosopul după mine peste tot și îl pun pe toate aparatele că nu se știe cine a fost înaintea mea.

Cele mai multe săli de sport îi obligă pe clienţi să îşi cumpere adidaşi special pentru antrenament.

Romeo Fodulu, antrenor de fitness: Am pus atenţionări în toată sala, afişe, panouri. Sunt exerciţii care se lucrează pe jos, pe saltea sau direct pe parchet.

Primele semne care arată că precauţiile nu au fost respectate sunt nişte leziuni circulare, de culoare roşie.

Oana Clătici, medic dermatolog: La nivelul pielii picioarelor, dacă umblăm desculți fie în sala de sport, atunci când avem exercițiile acelea de yoga, sau dacă nu folosim șlapii la duș.

Angajaţii sălilor de sport spun că dezinfectează în fiecare zi.

Andrei Popescu, managerul unei săli de fitness: Dimineața se face cel mai intens. Se aspiră, se șterg toate aparatele, se dezinfectează, partea de vestiare se curăță foarte bine pentru că la dușuri sunt cele mai mari probleme.

Oricât de curat ar putea să vestiarul, este posibil ca microbii rezistenți la substanțele bacteriene să devină imuni la chimicalele folosite la dezinfectarea unor astfel de spații.

Ganterele sunt cele mai murdare obiecte dintr-o sală de fitness. Pe una singură au fost găsite de 380 de ori mai multe bacterii decât într-o toaletă publică, potrivit unui site american de specialitate.

Fiţi atenţi şi la rănile cât de mici și dezinfectaţi-le repede!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri