Peste 10.000 de oameni, la cel mai mare curs de resuscitare din România

Data publicării:
ambulanta-1

La evenimentul din Capitală au participat 10.175 de oameni, iar pentru intrarea în Cartea Recordurilor era nevoie de minimum 11.900 de persoane.

"Avem un număr impresionant de oameni care vor ști să execute corect manevre salvatoare de viață și nu numai. Vom schimba atitudinea. Atunci când omul știe ce trebuie să facă, se va opri lângă o persoană aflată la nevoie și îi va acorda primul ajutor", a declarat managerul general al Serviciului de Ambulanță București Ilfov, Alis Grasu, în debutul evenimentului.

Actualul record a fost stabilit pe 17 septembrie 2013, în Germania, unde 11.840 de cursanți au învățat simultan procedurile de resuscitare.

Participanții la evenimentul intitulat "Record pentru viață - 110 ani de salvare a vieții" au învățat cum să facă evaluarea unui pacient, să recunoască stopul cardio-respirator, să aplice compresiile toracice și ventilația, la sesiunea de resuscitare au participat aproximativ 600 de instructori.

Alături de personal medical, fiecare participant a aplicat pe un manechin procedura standard de 30 de compresii cardiace și două insuflări pulmonare.

Cursul a fost organizat de Asociația Societatea de Salvare București și Serviciul de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), în contextul împlinirii a 110 ani de la înființarea Ambulanței.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri