Peste o oră de așteptare pentru un loc la terasele de la munte. Accesul, pe bază de listă

Data actualizării: Data publicării:
tersa munte2

Și la munte este aglomerație. Iar oamenii par să fi uitat de regulile, de pandemie. În Piața Sfatului din Brașov e plin de turiști la această oră. Aglomerație mare a fost și la terase. Oamenii au fost nevoiţi să se înscrie pe liste de aşteptare şi să aibă răbdare şi peste o oră pentru a se putea aşeza la masă. Din cauza măsurilor anti-COVID, terasele funcţionează la jumătate din capacitate.

Angajat terasă: Ia varza asta cu ciolan și mergi la masa 3, apoi să vii repede să iei și două ciorbe că avem multă treabă.

Printre sutele de comenzi, angajații teraselor au avut și o grijă suplimentară.

Chelner: Aceste lucruri sunt inconfortabile pentru noi, dar încercăm cu măști și mănușile în mână să protejăm atingerile repetate. Avem soluții folosite din minut în minut, dacă e nevoie chiar și mai des.

Dacă pentru angajații teraselor ziua s-a tradus prin sute de drumuri de la bucătărie către mesele clienților, nici managerii nu au avut momente de relaxare.

Manager terasă: Arată bine. Lumea a ieșit în oraș, vremea a ținut cu noi. Avem igienizat de la intrare, avem un traseu până la băi, deci nu intră în contact, mesele la doi metri distanță. Protocoalele le urmăm.

Reporter: O gură de aer, nu a existat teama de a ieși în public?
Femeie: Nu, chiar așteptam să ieșim.
Bărbat: Câteodată ciudat, că te gândești să stai la distanță de toată lumea.

Cei care nu au mai avut răbdare să aștepte un loc la terasă, au luat la pas străzile și s-au bucurat de aerul curat.

Bărbat: E foarte multă lume și totuși chiar dacă e spațiu deschis și aglomerat, eu zic că la o anumită vârstă trebuie să te protejezi. Utați-vă jur împrejur, astea-s bancuri cu păstrarea distanței.

Localnicii spun ca plimbarea de duminică prin centrul Brașovului le-a adus aminte de vremurile bune.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri