Primăria Capitalei înființează cimitire noi: Nu sunt suficiente locuri de veci în cazul unei calamităţi

Data actualizării: Data publicării:
cimitire noi

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) urmează să majoreze capitalul social al Societăţii de Transport Bucureşti (STB, fostă RATB) cu 56 de milioane de lei pentru achiziţionarea a trei terenuri pentru amenajarea a cel puţin trei autobaze noi, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare. De asemenea, alte proiecte de hotărâre vizează majorarea capitalului social la patru companii municipale, cu suma totală de aproape 222 de milioane de lei, pentru un bloc cu apartamente pentru angajaţi şi pentru cimitire noi.

consiliul gegeral al capitalei

Patru companii municipale vor primi majorări de capital social

  • Capitalul social al Companiei Municipale Cimitire SA se majorează cu 45 de milioane de lei, pentru înfiinţarea unor cimitre noi, pentru că, spune municipalitatea, nu sunt suficiente locuri de veci, iar în cazul unei calamităţi, Bucureştiul ar avea nevoie de cel puţin 12.000 de astfel de locuri de veci.
  • Astfel, capitalul social al Companiei Municipale Consolidări SA va fi majorat, dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat în şedinţa CGMB, cu 100 de milioane de lei, bani „necesari achiziţionării mijloacelor fixe şi mobile”. Este vorba despre achiziţionarea unui teren de aproximativ 3 hectare pentru amplasarea unor ateliere de mică şi mare mecanizare, o staţie de betoane mobilă şi două blocuri de apartamente cu două camere pentru cazarea angajaţilor companiei.
  • Capitalul social al Companiei Municipale Dezvoltare Durabilă SA va fi majorat cu 21 de milioane de lei tot pentru a susţine activitatea societăţii, după cum afirmă municipalitatea în proiectul de hotărâre, pentru dotarea cu mobilier şi echipamente şi pentru angajarea de personal, însă „în special” pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construcţia Spitalului Metropolitan. Compania are în prezent un capital social de peste 18,3 milioane de lei.
  • Compania Municipală Managementul Transporturilor SA cere, la rândul său, majorarea capitalului social cu aproape 55,9 milioane de lei, însă nu se precizează pentru ce este necesară majorarea.

Citiți și: 
Rectificare bugetară la PMB: Se taie bani de la Administraţia Spitalelor și se alocă încă 10 milioane de lei la Catedrala Neamului

STB vrea să achiziţioneze terenuri pentru amenajarea a cel puţin trei autobaze noi

Conform unui proiect de hotărâre, capitalul social al STB se majorează cu 56 de milioane de lei (12 milioane de euro), scopul fiind „de a susţine activitatea societăţii în vederea îndeplinirii obiectului de activitate prin asigurarea necesarului de fonduri desfăşurarea în bune condiţii a activităţii societăţii”.

Concret, STB ar urma să achiziţioneze terenuri cu suprafaţa minimă de 189.000 de metri pătraţi, cu acces la utilităţi, pentru construcţia a cel puţin trei autobaze noi, pentru 668 de autobuze.

Cu această majorare, capitalul social al STB ajunge la 185,2 milioane de lei. Majorarea se face atât de CGMB (peste 55,9 milioane de lei), cât şi de Consiliul Judeţean Ilfov (56.000 de lei).

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri