RATB: Fostul director de Resurse Umane nu câştiga 23.000 de lei

Data publicării:
RATB- resizedbun Mfax

Verificările efectuate de Corpul de Control au vizat perioada 2010 – 2012, în prezent Regia având un alt Consiliu de Administraţie şi un alt director general. 

De asemenea, regia precizează că a luat la cunoştinţă de constatările făcute de Corpul de Control al primului-Ministru numai din sinteza raportului prezentată pe site-ul Guvernului.

„Având în vedere că în această Sinteză nu se face referire la salarizarea directorilor RATB, însă în presă au fost vehiculate anumite informaţii pe această temă, apreciem că cifrele publicate sunt neconforme cu realitatea. Exemplificăm cu salariile celor trei directori RATB menţionaţi de presă.

Suma de 23.000 de lei, menţionată de unele publicaţii, a fost obţinută în anul 2010, de către directorul de resurse umane, domnul Gheorghe Rebegeanu, atunci când a ieşit la pensie.

Această cifră nu reprezintă salariul lunar al fostului director, ci venitul obţinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Muncă, din cumularea salariului lunar + prima de vacanţă (80% din salariul de bază) + 2 salarii de bază acordate angajaţilor care se pensionează”, se arată în comunicat.

Regia menţionează că este un drept de care angajaţii RATB beneficiază o singură dată, înainte de pensionare.

Cifrele publicate drept salarii ale Directorului de Infrastructură şi Directorului Transport Electric, 12.500 lei respectiv 11.500 lei, reprezintă, de asemenea, venitul obţinut conform CCM, din cumularea salariului lunar cu prima de vacanţă, drept de care angajaţii RATB beneficiază o singură dată pe an”, mai arată sursa citată.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri