Sari la conținut

Război deschis după mesajul premierului. Şeful ANPC Constanţa întreabă oamenii: E bine că am informat corect?

La câteva ore de la avertismentul pe care premierul l-a adresat inspectorilor Oficiului pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, şeful acestei instituţii cere părerea opiniei publice: „Este bine ceea ce facem sau nu este bine?”. În plus, azi, inspectorii au închis o patiserie şi un fast food din gara Constanţa, făcând publice şi imagini de acolo.

 

Horia Constantinescu, comisar șef adjunct CJPC Constanța a postat un material video pe pagina de Facebook a ANPC – CJPC Constanţa (autoritatea pentru protecţia consumatorilor din Constanţa) în care invită opinia publică la un sondaj de opinie.

Este bine ceea ce facem sau nu este bine? Este bine că am ales calea transparenței și informării corecte? Îmi doresc să aflu exact opinia dumneavoastră.”, întreabă Horia Constantinescu.

Postarea sa a declanşat un val de reacţii. Sute de mesaje i-au transmis încurajări şi îndemnuri spre a-şi continua activitatea.

Reacţia lui Horia Constantinescu vine la doar câteva ore după ce premierul Mihai Tudose, aflat pe litoral, la inaugurarea unui hotel de lux a transmic ă nu vrea eroi apăruţi peste noapte, făcând referire directă la controalele inspectorilor ANPC pe litoral. Coincidenţă sau nu, proprietarul hotelului inaugurat spune că aceste verificări făcute de Autoritatea pentru Protecţia Consumatorului sunt doar acţiuni de imagine.

Premierul Mihai Tudose despre controalele ANPC: „Atât timp cât aceste armate de oameni vor acţiona cu bună credinţă şi pentru interesul cetăţeanului sunt perfect de acord nu-mi plac acei eroi de peste noapte care se trezesc foarte brusc că ei sunt salvatorii naţiei şi taie în carne vie unde nu e cazul neaplicand nici măcar legislaţia în vigoare pe legea prevenţiei. Unde sunt cazuri flagrante, evident, că măsuri drastice se impun”.

Responsabilul de aceste controale - şeful de la Protecţia Consumatorului Constanţa - spune că e gata să dea explicaţii în faţa prim-ministrului. Precizează însă din start că lucrurile pe care le-au descoperit subalternii săi pe litoralul românesc sunt "de noaptea minţii".

În plus, Horia Constantinescu adaugă că e posibil ca buna colaborare pe care a avut-o cu presa să-i fi afectat relaţia cu şefii săi.

Horia Constatinescu, şeful CJPC Constanţa: „Mă pun la dispoziţia primului ministru pentru orice explicaţie şi nu pentru a mă scuza sau pentru a mă justifica, ci pentru a explica că lucrurile găsite pe litoralul românesc sunt de noaptea minţii în unele situaţii şi ştiţi şi dumneavoastră, pentru că au fost mai mult decât transparente în presă. Colaborarea cu dumneavoastră am considerat-o esenţială şi poate acest lucru a dăunat relaţiei dintre mine şi superiorii mei”.

Pe aceeași temă