Referendum pentru interzicerea jocurilor de noroc în Voluntari. Reacția președintelui Asociației de Cazinouri: Un populism ieftin

Data actualizării: Data publicării:
jocuri de noroc

Sorin Constantinescu, președintele Asociației Operatorilor de Cazinouri din România, a declarat, la Digi24, că primarul orașului Voluntari, Florin Pandele, face „o campanie ieftină”  atunci când spune că vrea să organizeze referendum, pe 26 mai, pentru a interzice sălile cu jocuri de noroc în orașul ilfovean.


În ce mod vă poate afecta o astfel de măsura?

„În niciun mod. Nu poți să faci un referendum local. Pandele face o campanie electorală ieftina. Populism extrem de ieftin. Să spună câte mame au venit bătute de soți din cauza alcoolului, de ce nu interzice alcoolul sau țigările, copiii fură bani pentru țigări. Sunt alegeri, mai trebuie contracarat și referendumul președintelui și atunci vine cu populismul asta ieftin”, declară Sorin Constantinescu, președintele Asociației Operatorilor de Cazinouri din România.

Problema jocurior de noroc există. În ce măsură contribuie la contracare?

„S-a înființat o fundație cu 800.000 de euro pentru prevenirea dependenței de jocuri de noroc, sunt psihologi plătiți de noi, nu e procentul așa de mare, e sub nivelul mediu al UE de dependență de jocuri în România. Jocurile de noroc sunt pentru distracție, oamenii ar trebui să cheltuiască cam 10% din venituri pentru distracție. În toate țările UE, sunt legalizate jocurile. Doar în țările ultrareligioase sunt interzise. Chiar dacă le-am interzice, de care spunea domnul Pandele s-ar juca barbut sau poker, în spatele blocului. Nu poți să interzici, poți reglementa. Personalul e instruit să identifice dependenții și să le interzică accesul”, adaugă Sorin Constantinescu, președintele Asociației Operatorilor de Cazinouri din România. 

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, vrea să organizeze pe 26 mai un referendum local privind interzicerea sălilor de jocuri de noroc și pariuri în localitate.

 „Am luat decizia în urma mai mulor audiențe pe care le-am primit. Cetățenii au spus că copiii lor au căpătat acest viciu. Sunt soții care mi-au spus că soții lor aduc mai puțini bani acasă pentru că au căpătat acest viciu”, declară Florentin Pandele, la Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri