Sari la conținut

„Revoluția fiscală”. Ce se întâmplă cu salariile de la Nuclearelectrica

Producătorul de energie Nuclearelectrica, care operează centrala nucleară din Cernavodă, anunță că, în urma OUG privind Codul Fiscal, se vor lua măsuri pentru a menţine sau chiar pentru a creşte nivelul salarial actual al personalului.

160817_ilustratie_bani_11_INQUAM_Octav_Ganea

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Reprezentanţii producătorului de energie Nuclearelectrica au transmis, vineri, un comunicat de presă în care infirmă declaraţiile liderului Cartel Alfa Bogdan Hossu potrivit cărora societatea ar fi anunţat sindicatul de la Cernavodă că nu poate creşte salariile brute, informează News.ro.

„Conducerea SN Nuclearelectrica SA nu a comunicat angajaţilor companiei, nici reprezentanţilor liderilor de sindicat, imposibilitatea creşterii salariului brut şi nici iminentă scăderii salariului net, aşadar afirmaţiile domnului Bogdan Hossu nu reflectă poziţia şi acţiunile conducerii companiei SN Nuclearelectrica SA. Conducerea SN Nuclearelectrica SĂ a avut discuţii pro-active cu liderii sindicatelor reprezentative din industria nucleară, în care le-au fost comunicate intenţia de a analiza impactul transferului contribuţiilor sociale şi, implicit, măsurile ce vor fi adoptate pentru a menţine şi pentru a creşte nivelul salarial actual al personalului SN Nuclearelectrica SA”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, Consiliul de Administraţie al companiei apreciază importanţa „resursei umane în menţinerea rezultatelor companiei”.

„Conducerea SN Nuclearelectrica SA va adopta o strategie compensatorie aplicabilă anului 2018 pe baza discuţiilor asigurătorii cu reprezentanţii sindicatelor din companie şi perspectivele de piaţă, prioritatea conducerii companiei fiind retenţia şi motivarea personalului din SN Nuclearelectrica SA, dată fiind specificitatea şi complexitatea industriei nucleare şi necesitatea menţinerii personalului înalt calificat şi nivelului ridicat de securitate nucleară”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii societăţii precizează că orice decizie sau măsură cu impact asupra veniturilor angajaţilor companiei va fi ”invariabil comunicată de conducerea companiei direct către personalul companiei, dacă există astfel de situaţii”.

Liderul Cartel Alfa, Bodgan Hossu, a fost atacat în ultimele zile, atât de către premierul  Mihai Tudose, cat şi de către ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Premierul a spus despre Hossu că s-a transformat în liderul sindical al bancherilor şi al unor oameni de afaceri care vor să scoată bani din ţară fără să plătească impozite statului roman, iar ministrul Muncii l-a acuzat că are interese la o firmă de tichete de masă.

Pe aceeași temă