Românii vor putea merge la vară în Grecia doar cu buletinul, fără să li se mai ceară certificatul COVID

Data actualizării: Data publicării:
Imagine panoramică din Santorini, Grecia
Un vulcan subacvatic din Santorini se pregătește să erupă. Foto: Getty Images

Românii nu mai au nevoie de certificat de vaccinare şi vor putea intra în Grecia doar cu actul de identitate, iar personalul din vamă va fi suplimentat cu 50%, a anunţat joi ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias. Astfel, în perioada 1 mai - 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 de către turişti.

Aproape am ridicat toate restricţiile legate de pandemie. În acest moment, pentru a veni în Grecia, românii au nevoie doar de bună dispoziţie şi de paşaport, nu mai este nevoie de certificatele digitale, de teste PCR sau rapide, nu este nevoie să fii vaccinat. Românii şi ceilalţi turişti străini au nevoie doar de actul de identitate”, a spus Kikilias, în cadrul unei conferinţe de presă organizate la Bucureşti.

Ministrul grec a adăugat că ştie problemele care apar la graniţă, unde se formează cozi şi că s-a decis suplimentarea cu 50% a personalului din vămile din nord ale Greciei.

„Nu spun că nu vor fi deloc cozi şi că nu se va aştepta, dar lucrurile vor sta mult mai bine decât în trecut”, a precizat Kikilias, citat de Agerpres.

Turismul şi serviciile conexe reprezintă 25% din PIB-ul Greciei. Anul trecut, Grecia a avut venituri de 10,6 miliarde de euro din turism, dublu faţă de estimări, ca urmare a faptului că autorităţile elene au decis prelungirea sezonului până în septembrie-octombrie, aşa cum va fi şi în acest an.

„Turiştii români sunt foarte importanţi pentru noi. Aşteptăm în acest sezon peste un milion de turişti din România Am discutat cu reprezentanţii industriei din România şi am înţeles că Grecia va fi anul acesta principala destinaţie a românilor în afara ţării voastre”, a mai spus oficialul grec.

La mijlocul lunii trecute, Grecia a anunţat că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală, autorităţile urmând să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie.

Astfel, de la 1 mai până la 31 august, nu va mai fi necesară prezentarea certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 sau de trecere prin boală pentru accesul în spaţii interioare sau deschise, cum ar fi restaurantele. În plus, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri