Sari la conținut

Salariu ilegal încasat timp de doi ani

Povestea femeii ca asistent social a început în 2006. Atunci mama ei s-a îmbolnăvit grav şi avea nevoie de îngrijire permanentă. Trei ani mai târziu, mama femeii a murit. Potrivit legii, contractul ei de muncă ar fi trebuit să înceteze. Ceea ce nu s-a întamplat.

„Aveam trei bănci de plată și asta a fost, m-a păcălit cineva, am făcut împrumut la trei bănci și ăsta a fost motivul,” spune Florentina Vrabie, fosta asistentă socială acuzată de înşelăciune.

Fiind angajat ca și asistent personal în contractul individual de muncă este specificat foarte clar un articol în are au obligația de a veni să anunțe în termen de 48 de ore orice modificare a stării de sănătate fizice a persoanei cu handicap grav care duce către încetarea contractului individual de muncă,” precizează Nicoleta Oancea, director executiv DAS Brăila.

Doi ani, femeia a încasat ilegal 20.000 lei. Recunoaşte că minţea atunci când comisia venea acasă.

„Au venit, m-au intrebat de mama mea, eu am mințit, am zis că nu este acasă și atâta a fost și după aceea m-au chemat ca să mă duc să-mi iau cartea de muncă,” mai spune Florentina Vrabie.

A fost momentul când s-a dat singură de gol. Imediat i-a fost desfăcut contractul de muncă şi a fost obligată de instanţă să restituie banii. Dar pentru că nu a dat înapoi întreaga sumă, statul a dat-o în judecată.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă să ajungă la închisoare, iar pedeapasa poate fi chiar de 3 ani.