Șeful Poliției din Caracal i-ar fi spus tatălui Alexandrei: Ești bun de plată dacă fata „s-a încurcat cu vreunul”

Data actualizării: Data publicării:
casa criminal Caracal 260719 (1)
Polițiștii au percheziționat vineri dimineață casa lui Gheorghe Dincă și au găsit fragmente de oase și pungi cu carne în frigider, ce par a fi umane.

Un dialog incredibil dintre tatăl Alexandrei și polițiștii din oraș a fost relatat de Alexandru Cumpănașu, unchiul tinerei despre care se crede că a fost ucisă și arsă în Caracal. Oamenii legii i-au spus tatălui fetei că e bun de plată dacă aceasta „s-a încurcat cu vreunul”.

„Șeful Poliției din Caracal s-a adresat în felul acesta tatălui Alexandrei. Dacă după ce s-a realizat o parte din percheziții, a spus că <<dacă e încurcată cu vreunul și se va constata e bun de plată>>. Asta îi spunea”, a declarat unchiul Alexandrei, Alexandru Cumpănașu, pentru Mediafax.

Cumpănașu relatează că vărul său a rămas mut în fața acestor cuvinte.

Mai mult, un alt angajat al Poliției i-a cerut tatălui fetei să se gândească de două ori dacă vrea să depună sesizare pentru dispariție.

„Un alt angajat i-a pus când s-a dus să depună plângere: "să să te gândești bine că fetele astea se întorc după o zi-două acasă", el fiind un tată disperat”, a mai spus Cumpănașu.

Șeful Poliției Olt, numit în funcție deși cu cinci luni înainte a picat examenul

Intervenția de la Caracal scoate la iveală incompetenta de la conducerea Poliției Olt. Fostul șef al Inspectoratului, Cristian Ionescu, schimbat ieri din funcție, a fost numit, la cârma instituției, ca interimar, deși picase examenul de promovare pentru postul de comandant, cu cinci luni înainte. Mai mult, în 2013 a fost retrogradat în urma unui control făcut de MAI.

Comisarul şef Cristian Voiculescu, care a condus până ieri Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, a fost numit în funcţie „prin împuternicire” în 31 martie 2019, la doar cinci luni după ce picase concursul pentru ocuparea aceluiaşi post, deşi era singurul candidat. Potrivit unui articol publicat pe imperativ.ro, acesta ar fi luat nota 5,5.

În 2013, Cristian Voiculescu se număra printre cei trei şefi de la IPJ Olt care au fost degradaţi în urma unor controale demarate de conducerea MAI.

Sancţiunile fuseseră aplicate pentru deficienţe manageriale identificate de către Corpul de Control al ministrului de Interne, în urma controlului efectuat în perioada 20 noiembrie - 6 decembrie 2012, potrivit unui articol Mediafax de la acea vreme.

Gazetanoua.ro scria în 2013 că aceste controale au fost demarate în urma unui scandal de corupţie care a afectat serviciul condus de şef Cristian Voiculescu, în care patru poliţişti din cadrul SIF erau acuzaţi că ar fi „liderii unui grup infracţional care era specializat în săvârşirea infracţiunilor de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălarea banilor”.

Cristian Voiculescu se afla în concediu în momentul în care a izbucnit scandalul de la Caracal, după cum au precizat pentru HotNews surse autorizate.

Vineri, după scandalul legat de tragedia din Caracal, şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, a anunţat că l-a destituit din funcţie pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt. Nicolae Eugen Alexe se afla la comanda unităţii, în condiţiile în care Voiculescu era în concediu.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri