Site de joburi pentru tinerii fără experienţă

Data publicării:
SITE

Ei au creat o platformă online care, spre deosebire de alte site-uri de profil, pune accent pe oameni, mai mult decât pe oferte. Opt mari companii şi multinaţionale din Cluj au semnat deja un parteneriat şi publică pe site joburi destinate tinerilor fără experienţă.

Alexandra este unul dintre cei peste 1.200 de studenţi care s-au înscris deja la Bye Bye Student Academy. Ea îşi doreşte să capete experienţă încă din timpul facultăţii. A fost deja la câteva interviuri, însă fără prea mare succes.

„Foarte greu. Unul care are experienţă deja cateva luni într-un restaurant sau în domeniul hotelier, de exemplu, ţi-o ia înainte, aşa că e dificil să îţi găseşti de lucru”, a spus Alexandra Cotul, studentă.

Cel care stă în spatele programului de consiliere şi recrutare a studenţilor este Vlad Buzoianu, absolvent al Facultăţii de Business din Cluj-Napoca. Ştia din proprie experienţă cât de greu este pentru un tânăr să îşi găsească un loc de muncă, aşa că s-a gândit să vină cu ceva nou pe piaţă.

„Asta e una din unicităţile proiectului, faptul că promovează atât joburile, doar către studenţi, deci nişat, dar în acelaşi timp promovează studenţii către angajatori. Şi da, preferăm să spunem că noi punem accentul pe oameni”, a spus Vlad Buzoianu, inițiatorul proiectului. 

Proiectul este la început, astfel că în prima lună doar 60 de persoane vor fi incluse în program. Tinerii vor participa gratuit la traininguri oferite de specialişti şi vor face stagii de practică.

A fost o surpriză atât de plăcută, în noaptea în care am început campania de teasing am avut peste 300 de subscriberi şi numărul creşte. Avem peste 1.000 în momentul de faţă”, a spus Eliza Şveica, iniţiator al proiectului.

Cei care nu au mai prins un loc liber la traininguri pot aplica direct la unul din zecile de joburi oferite pe site.

„Avem joburi în domeniul financiar, fie relaţii directe cu clienţii, fie back-office, și în domeniul de suport vânzări”, a spus Lavinia Florea, specialist HR. Potrivit statisticilor agenţiei judeţene a forţelor de muncă, Clujul se află în topul judeţelor cu cele mai multe locuri de muncă neocupate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri