Stațiunea din România unde niciun loc de parcare nu rămâne liber

Data publicării:
locuri de parcare poiana brasov

După ce trec de aglomeraţia de pe DN 1, turiştii au de înfruntat o alta problemă. Cea din staţiunile în care locurile de parcare sunt mult mai puţine decât maşinile celor care ajung acolo. În Poiana Braşov sunt 4.000 de locuri. Niciunul nu rămâne, vreo clipă, liber.

Şoferii comozi care au vrut să nu meargă mult de la maşină până la pârtie au dat târcoale oricărei zone în care puteau lăsa automobilul, chiar şi în afara locurilor speciale. Poliţiştii au fost însă cu ochii pe ei şi le-au spus clar unde pot să oprească fără să plătească amendă.

Blocaţi în şuvoiul de maşini indecise, şoferii au pierdut zeci de minute în ambuteiaje ce puteau fi evitate dacă parcau de la început unde trebuie. Cei care au căutat loc lângă pârtie au ratat spaţiile oficiale ocupate de cei mai inspiraţi.

Mulţi şoferi ori nu ştiau despre parcarea salvatoare, ori nu au reuşit să o găsească. Sau cel puţin a fost explicaţia lor pentru zecile de ture prin staţiune.

Iată ce spun șoferii:

„Nici n-am observat unde e, dar următoarea dată când vin neapărat o să caut”.

„Sincer, nici nu știam că există o parcare supraetajată. Prefer să vin dimineața să parchez aici pentru că e mult mai aproape de pârtie.”

Şoferii plătesc un leu şi 50 de bani pe oră ca să lase maşina în parcarea mare de la Poiana Braşov, în timp ce la cea cu etaj tariful este doi lei cincizeci.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri