Timișoara. Examene anti-mită: teste grilă cu 500 de întrebări

Data publicării:
17042013 teste anti mita

Sistemul de tip grila stârneşte deja rumoare printre studenţi. Aceştia cred că noua măsură nu va elimina corupţia.

„Se învaţă foarte superficial pentru grila şi se ajunge să devii specialist şi te întreaba un copil ce-i ala un infarct şi nu ştii sa explici cu cuvintele tale pentru ca tu ai pus acolo A, B şi C”, a argumentat un student.

„Înainte studiai subiectele și știai că răspunsurile sunt într-o manieră diferită, dar cred că este mai obiectiv așa, e mai bine și pentru studenții străini”, a afirmat un student străin.

Profesorii consideră ca sistemul de evaluare de tip grilă aduce Universitatea în rândul celor europene.

Este un sistem implementat demult, de zeci de ani, de medicina vestică, un lucru pe care l-am început şi noi în România”, a declarat profesorul universitar Simona Dragan.

Prezenţi la Zilele Educaţiei Medicale, eveniment anual organizat de universitate, profesorii universitari din ţările vestice au apreciat schimbarea sistemului de evaluare.

„Este important ca sistemul de evaluare să fie obiectiv, elimină problemele. Aşa este şi-n Statele Unite”, și-a exprimat părerea profesorul universitar Aviad Haramati, Georgetown University.

Noul sistem este testat de mai bine de un an în universitate, dar adoptarea lui a fost urgentată, după ce, în urmă cu două luni, un dascăl a fost arestat după ce a luat mită de la un student.

Anchetatorii spun că profesorul cerea cel puţin 100 de euro şpagă de la fiecare student şi câştiga atât de bine, încât ani de zile nu a cheltuit un leu din salariul pe care îl lăsa în cont, să adune dobândă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri