Sari la conținut

Toamnă blândă în sud-estul țării. Prognoza pentru următoarele trei luni 

ANM a emis estimarea meteorologică pentru lunile octombrie, noiembrie și decembrie. Potrivit acestei estimări, în luna octombrie temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale in sud-estul si local in sudul si vestul tarii, iar in restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale. Valorile termice se vor situa peste medii in sud-est si local in sud si vest, iar in restul zonelor acestea pot fi apropiate de limitele normale.

Cantitatile lunare de precipitatii vor inregistra in general valori peste normele climatologice in vestul, centrul si nord-estul tarii, iar in restul zonelor vor fi apropiate de mediile multianuale.

În luna noiembrie, cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta o tendinta de excedent in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul, sudul si vestul tarii unde local acestea vor fi apropiate de mediile climatologice.

În decembrie, valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale in aproape toata tara, local in sud-estul si sudul tarii fiind posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat in mod obisnuit.

Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limitele climatologice in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste medii, iar in sud si vest sub norme.

Pe aceeași temă