Trafic crescut în vămi, de 1 Mai. Recomandările Poliţiei de Frontieră

Data actualizării: Data publicării:
RAW VAMA BORS NADLAC 040116

S-au luat măsuri suplimentare în vămile din vestul țării o dată cu debutul minivacanței de 1 Mai. Autoritățile de frontieră au suplimentat numărul agenților din punctele de graniță, astfel că la nivelul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea vor activa, zilnic, 300 de agenți și ofițeri.

Comisar-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea: "În perioada următoare se estimează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport. ITPF Oradea a dispus măsuri în acest sens, pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control operativ. S-a suplimentat personalul, este folosită la maximum infrastructura punctelor de trecere a frontierei în limita configuraţiei acestora. Se vor crea fluxuri suplimentare de control pe ambele sensuri, după caz.

Vom ţine legătura permanent cu autorităţile maghiare în scopul fluidizării traficului.

Recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea şi altor puncte de frontieră pentru evitarea aglomerărilor şi nu în ultimul rând consultarea aplicaţiei "trafic online"."

Anul trecut, în aceeași perioadă au trecut frontiera prin vămile din Arad și Bihor peste 190.000 de persoane şi mai bine de 70.000 de vehicule.

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost Nădlac II cu peste 70.000 de persoane și Borș cu 57.000 de călători.

Poliția de Frontieră a mai precizat că de sâmbătă, 28 aprilie, ora 23, până duminică, 29 aprilie, la aceeași oră, traficul vehiculelor de mare tonaj este restricționat în Ungaria. Aceeași măsură este aplicată de autoritățile statului vecin de luni, de la ora 23, până marți, 1 mai, la aceeași oră.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri