Sari la conținut

Un băiat aflat în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului a murit

 

Impactul violent a avut loc puţin după ora 9.00. Potrivit martorilor, microbuzul care aparține Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului nu a acordat prioritate la intrarea într-o benzinărie din Bacău şi astfel a fost lovit în plin de un autobuz.

În maşina Direcţiei pentru Protecţia Copilului se aflau doi adolescenţi, asistentul social şi şoferul. Unul dintre băieţi, în vârstă de 18 ani, a murit la scurt timp după venirea salvării, iar fratele lui a fost rănit grav şi se luptă să trăiască.

Din cele două victime încarcerate, una era în stop cardiorespirator. S-a resuscitat, dar fără succes și a trebuit constatat decesul”, a declarat Georgiana Andronic, medic la Serviciul de Ambulanţă din Bacău.

La o oră distanţă, a murit şi asistentul social.„Un al doilea pacient, din păcate, a decedat în unitatea ATI. Este vorba de o femeie de 52 de ani care a avut hemopneumotorax şi, în ciuda eforturilor medicilor, viaţa acesteia nu a putut fi salvată”, a spus Mirela Romaneţ, purtator de cuvant al Spitalului Județean Bacău.

Copiii, frați de fapt, doi erau în mașină și urma să îl ia și pe al treilea. Mergeau la înmormantarea mamei lor, care avea loc la Berzunți”, a declarat Sorin Brașoveanu, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău.

Șoferul vinovat de accident, care a scăpat doar cu răni uşoare, este cercetat de poliţişti. „În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă”, a spus comisarul Constantin Nădejde.

La Direcţia pentru Protecţia Copilului Bacău se face acum anchetă pentru a se stabili dacă procedurile pentru transportul adolescenţilor au fost respectate.  

Pe aceeași temă