Un bărbat din Alba, care le datorează 27.300 de lei copiilor săi, pensie alimentară, a fost trimis în judecată

Data publicării:
ciocan tribunal judecator
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbat din Alba, care nu le-a plătit pensia alimentară copiilor săi, a fost trimis în judecată. Deși instanța l-a obligat să achite lunar pensia alimentară de întreținere celor doi minori, bărbatul a plătit, în ultimii 6 ani, doar 3.000 de lei din cei peste 30.000, cât le datorează. Marți, scrie Alba24, Judecătoria Alba a decis judecarea lui pentru abandon de familie.

Bărbatul are doi copii minori și, în urma unei sentințe judecătorești, era obligat să le plătească acestora pensie lunară de întreținere. Mai exact, 241 de lei lunar/copil. Doar că, pe parcursul ultimilor 6 ani, individul le-a achitat minorilor doar 3.000 de lei, în urmă cu 3 ani.

”În perioada septembrie 2017 - mai 2023, inculpatul, în calitate de tată al minorilor nu a achitat, cu rea-credinţă, pensia lunară de întreținere cuvenită celor doi minori, în cuantum de 241,6 lei pentru fiecare minor. Singura sumă de bani plătită de inculpat în această perioadă fiind de 3000 lei din cursul anului 2019, cu toate că avea posibilitatea de a plăti întreaga sumă, întrucât deţinea resursele necesare şi era apt de muncă, cumulând astfel un rest de plată în cuantum de 27.326,36 lei”, se arată în motivarea instanței.

Pentru că nu și-a îndeplinit datoria de tată, magistrații Judecătoriei Aiud au decis marți, 17 octombrie 2023, să-l trimit în judecată pentru abandon de familie.

Nu este primul caz din Alba de acest fel. La sfârșitul lunii august, un alt bărbat a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare pentru că nu a plătit pensia alimentară copiilor săi. Respectivul, care are 3 copii cu fosta concubină, nu achitase, în ultimii 4 ani, nicio pensie alimentară.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri