Un bărbat din Alba a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare pentru că nu a plătit pensia alimentară copiilor săi

Data publicării:
barbat in inchisoare
Credit foto: Guliver/Getty Images

Un bărbatul din Alba a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu executare pentru abandon de familie. Individul, care are 3 copii cu fosta concubină, nu a plătit, în ultimii 4 ani, de la despărțire, nicio pensie alimentară, scrie Alba24. În fața instanței a motivat că nu a avut venituri. Judecătorii au decis, zilele trecute, că bărbatul trebuie să plătească... cu libertatea.

Bărbatul și fosta lui concubină, o femeie din Alba, au fost împreună 9 ani, timp în care au avut 3 copii. Odată despărțiți, femeia l-a dat în judecată. În septembrie 2019, Judecătoria Aiud a decis că bărbatul este obligat să le plătească, lunar, copiilor o sumă drept pensie alimentară.

În cei 4 ani care au trecut, bărbatul nu a făcut nicio plată, motiv pentru care mama copiilor s-a adresat, din nou, instanțelor de judecată.

În fața anchetatorilor, individul a susținut că nu a plătit pensiile alimentare întrucât nu a avut venituri. Potrivit legii, însă, chiar dacă părintele nu are venituri, cota se calculează prin raportare la salariul minim pe economie.

”Sub aspectul atitudinii subiective a inculpatului în raport de plata pensiei de întreținere către cele 3 persoane vătămate, instanța reține că în cursul urmăririi penale aceasta a recunoscut că nu a efectuat vreo plată cu acest titlu, aspect confirmat și de către reprezentantul legal al persoanelor vătămate, arătând, totodată, că neplata pensiei de întreținere a fost cauzată de lipsa veniturilor", se arată în motivarea instanței.

Drept urmare, magistrații Judecătoriei Aiud l-au condamnat, zilele trecute, pe bărbat la 10 luni de închisoare cu executare pentru abandon de familie. Decizia nu este încă definitivă și poate fi atacată în apel, la instanța superioară.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri