Un copil de 4 ani din Botoșani a murit, după ce s-a înecat într-o groapă săpată pentru adăparea animalelor

Data publicării:
copil inecat in groapa cu apa
Copilul de 4 ani a fost găsit cu fața în jos, într-o groapă adâncă de 4 metri, plină cu apă. Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Tragedie într-un sat din Botoșani. Un băiat de 4 ani a murit înecat într-o groapă săpată pentru adăparea animalelor. Copilul, care se afla în grija bunicilor, ieșise din curtea casei. După mai bine de o oră a fost găsit fără viață, la doar câteva sute de metri de locuința bunicilor, scrie Monitorul de Botoșani.

Tragedia a avut loc luni în satul Tudor Vladimirescu, județul Botoșani. Copilul de 4 ani se afla în grija bunicilor. Tatăl e plecat la muncă în străinătate de mai mulți ani, iar mama este acasă, însărcinată.

Spre după-amiază, familia a observat că băiatul nu este în curtea casei, iar poarta era deschisă. Au început să-l caute prin sat, cu ajutorul mai multor rude.

După aproximativ o oră, bunicul l-a găsit pe câmp. Căzuse, cu fața în jos, într-o groapă de aproximativ 15-20 mp, adâncă de aproape 4 metri și plină pe jumătate cu apă, scrie sursa citată.

Familia a reușit să-l scoată pe mal și a sunat la 112 să ceară ajutor:

"La faţa locului au fost trimise două echipaje medicale, unul cu asistent de la Ambulanţă şi unul cu medic de la SMURD", a precizat, pentru sursa citată, medicul primar Cristian Simionescu, medic coordonator SJA-SMURD.

Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, medicii nu au mai putut face nimic să-l salveze pe micuț.

"Echipajul nostru a continuat manevrele de resuscitare cardio-pulmonară, concomitent cu procedurile de încălzire a corpului copilului. Din păcate, după aproximativ 90 de minute nu s-a înregistrat niciun fel de activitate cardiacă. Am fost nevoiţi să declarăm decesul la faţa locului”, a precizat, pentru sursa citată, Dănuţ Panaitescu, din cadrul UPU-SMURD Botoșani.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri