Zidarul dentist, audiat de polițiști. El a profesat ca medic stomatolog fără să aibă studii

Data actualizării: Data publicării:
zidar dentist

Poliţiştii din Ilfov au făcut sâmbătă percheziţii la locuinţa unui bărbat din comuna Gruiu, care ar fi exercitat fără drept profesia de dentist pentru locuitorii comunei. Autorităţile s-au autosesizat după un reportaj Digi24 și au deschis un dosar penal pentru practicarea unei meserii fără drept legal. Dentistul din Gruiu nu are niciun fel de studii de specialitate, a învăţat meserie de la soţia sa, fost dentist.

Actualizare 18:00 -  De aproape trei ore, politiştii perchezitionează casa zidarului stomatolog din Gruiu. Bărbatul va fi dus la Poliția Snagov unde va fi audiat.

Ar fi desfășurat activități specifice de medic dentist, făra a avea acest drept. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea. Cu o ocazia perchezițiilor s-au folosit mai multe aparaturi folosite de dentiști, la domiciliul persoanei. Acestea vor fi ridicate de polițiști pentru că constituie probe în dosar”, a declarat Ciprian Romanescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Ilfov.


"Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ilfov efectuează o percheziţie domiciliară, în comuna Gruiu, din judeţul Ilfov, la locuinţa unui bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de exercitarea unei profesii fără drept. Bărbatul bănuit, în vârstă de 50 de ani, din comuna Gruiu, judeţul Ilfov, ar fi desfăşurat activităţi specifice profesiei de dentist, pentru locuitorii comunei Gruiu, fără a avea acest drept", anunţă Poliţia.

Activitatea se desfăşoară în cadrul unui dosar penal, întocmit în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de exercitare a unei profesii fără drept.

Bărbatul, care a lucrat ca zidar, practică ilegal meseria de stomatolog. Cabinetul medical este amenajat la el acasă. Costel Sandu a învăţat meserie de la soţia sa, fost dentist. Sătenii par mulţumiţi de servicii, chiar dacă el nu apare în evidenţele Colegiului Medicilor Dentişti. Pedeapsa pentru practicarea unei meserii fără drept este închisoarea de la 3 luni la un an.

Colegiului Medicilor Dentiști a verificat dacă Sandu este medic stomatolog, iar verdictul a venit imediat: nu apare în evidențele oficiale. "Din verificările efectuate am constatat că nicio persoană cu numele Costel Sandu nu apare înscrisă ca medic în cadrul Colegiului Medicilor Dentiști Ilfov", a transmis Colegiului Medicilor Dentiști.

Potrivit Codului penal, exercitarea fără drept a unei profesii pentru care legea cere autorizaţie se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă. Cineva trebuie să semneze însă plângerea penală, iar sătenii nu par a fi dispuşi să se despartă de dentistul lor, cu sau fără diplomă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri