Video Un fermier și-a făcut un baraj și a blocat cursul unui râu pentru irigații

Data actualizării: Data publicării:
baraj barsa brasov rau irigatii seceta
Un fermier din judeţul Braşov a fost sancţionat de autorităţi după ce a construit un baraj şi a oprit cursul râului Bârsa. Foto: ASUM Brasov/ YouTube

Un fermier din Vulcan, judeţul Braşov, a fost sancţionat de autorităţi, după ce a construit un baraj şi a oprit cursul râului Bârsa, transmite publicația locală BunăZiuaBrașov.

Bărbatul spune că seceta l-a determinat să improvizeze barajul din balastru cu care a făcut ca apa să nu mai ajungă în aval.

Cu ajutorul unei motopompe şi a unui furtun, fermierul şi-a irigat, timp de o săptămână, cele 80 de hectare de porumb, cartofi şi grâu pe care le administrează în zonă.

Oamenii care au terenurile la vale de cele lucrate de arendaş s-au trezit că la ei nu mai ajunge nici măcar un strop de apă şi au făcut plângere.

Ministrul agriculturii Petre Daea a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că seceta pedologică „a ocupat toată ţara”, iar de la intrarea Dunării în România şi până în judeţul Giurgiu nu există nicio posibilitate de irigare, pentru că nivelul fluviului a scăzut.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri