UTILITAR. Cum obținem cazierul judiciar

Data publicării:
cazier

Înainte de a cere eliberarea certificatului de cazier judiciar, trebuie să ne asigurăm că avem o serie de documente. În primul rând, trebuie să completăm o cerere-tip, care trebuie însoţită de actul de identitate, un timbru fiscal în valoare de doi lei, dar şi dovada că am plătit taxa de eliberare a documentului, adică zece lei.

Pentru a obţine certificatul pe loc, trebuie îndeplinite trei condiţii - să fim născuţi în România, cererea să fie depusă personal la secţia de poliţie în raza căreia locuim şi să nu avem antecedente penale.

În cazul în care nu putem cere personal eliberarea certificatului, putem împuternici o altă persoană să facă acest lucru, la notar, dacă suntem în ţară, sau prin misiunile diplomatice ale României, dacă locuim în străinătate. În primul caz, documentul este eliberat în cel mult trei zile, iar în al doilea, în cel mult 30.

Certificatul de cazier judiciar este valabil şase luni de la momentul emiterii. Atenţie - poate fi folosit doar în scopul pentru care a fost eliberat, aşa cum este menţionat pe document.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri