Viața unui copil de 3 ani, pusă în pericol de birocrație: „Nu e zona noastră, nu deszăpezim”

Data publicării:
copil ambulanta zapada

„Drumul spre Vâlcele este închis, DN22, vă rugăm frumos să ne trimiteţi şi nouă nişte utilaje şi o să mergem cu ele în faţă. Deci poliţia, drumul e blocat aici, nu lasă să mergem. (...) Este înzăpezit şi dumnealor au spus să aşteptăm utilaj, să vină şi să meargă utilajul că altfel rămânem acolo" - acesta a fost apelul pe care un membru al echipajului de pe ambulanță l-a transmis prin stație.

Ambulanţa fusese chemată în ajutor de mama unui băiețel de trei ani care se simţea rău. Mașina a rămas blocată la 35 de kilometri distanţă de casa copilului. Asistentul medical l-a rugat pe şoferul unei maşini de deszăpezire din zonă să ajute. Numai că răspunsul primit a fost dezamăgitor: nu era zona de intervenţie a şoferului, astfel că salvarea trebuia să aştepte alte maşini de deszăpezire.

Copilul acuza dureri abdominale și putea fi ceva grav.

Prefectul de Buzău a aflat despre situaţia de criză de la reporterii Digi 24. A cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să trimită în zonă un utilaj cu şenile şi o ambulanţă SMURD. Ajutoarele au plecat împreună cu mașina de deszăpezire spre copilul bolnav la aproape o oră şi jumătate de la telefonul mamei. Numai că până la urmă și mașina de deszăpezire, și salvarea SMURD s-au împotmolit pe un drum în pantă. Singurul care a putut străbate cei 11 kilometri rămași până la casa copilului a fost utilajul cu şenile.

Drumul a fost greu, am folosit două autospeciale plus utilajele de la drumuri care au mers în față și ne-au făcut drum, am mers în jur de 20 de kilometri cu un grup compact, după aia nu s-a mai putut decât cu șenilata, am dat-o jos de pe platformă și am continuat deplasarea cu șenilata", a explicat Mihai Manu, plutonier adjutant la ISU Buzău:

Băiețelul a ajuns în cele din urmă la spital, la ora 19 şi 20 de minute, adică la mai mult de patru ore de când mama sunase la Salvare. Medicii din Râmnicu Sărat l-au diagnosticat cu pneumonie.

Copilul a rămas în spital, dar medicii spun că starea lui este stabilă. Pe de altă parte, șeful Drumurilor Naţionale din Buzău a refuzat să explice de ce un utilaj al Companiei nu a intervenit de la bun început în sprijinul ambulanţei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri