VIDEO. Final de sezon pe litoral. Pe plaje sunt mai mulți muncitori, decât turiști

Data publicării:
plaja
Final de sezon pe litoral. Pe plaje sunt mai mulți muncitori, decât turiști. Foto: Captură video

La malul mării se dă stingerea pentru acest sezon estival. Vremea s-a mai răcit, așa că pe plaje sunt mai mulți muncitori, decât turiști. Chiar dacă programul „Litoralul pentru toţi” e în plină desfăşurare, la unele hoteluri şi terase se strâng umbrelele și șezlongurile.

Nici bine nu a venit toamna, că administratorii plajelor se pregătesc să încheie sezonul estival.

Răzvan Zgarcea - administrator plajă: Ne-am apucat să strângem, pentru că este sfârșit de sezon, iar turiștii nu mai sunt pe așteptările noastre, nu mai sunt la fel de mulți cum ar fi trebuit să fie Umbrelele, șezlongurile le pregătim pentru vara viitoare.

Litoralul românesc a ieșit pe plus după acest sezon estival. La malul Nării Negre au fost cu o treime mai mulți turiști, față de anul trecut, când multora le-a fost teamă să plece. Acum, în stațiuni încep să sosească turiștii care vor petrece un sejur în cadrul programului "Litoralul pentru toți".

Paul Marin - administrator plajă: Pot să spun că a fost o vară foarte bună. Și din punct de vedere meteorologic, și din punct de vedere al turiștilor. Au venit în număr mult mai mare. Am mai lăsat și pentru programul litoralul pentru toți. Nu mai are rost, dar trebuie să stăm pentru că trebuie să ne respectăm un contract, trebuie să fie toată lumea mulțumită, nu numai eu. Și turistul trebuie să fie mulțumit.

Razvan Chițan - administrator plajă: Am mai lăsat câteva șezlonguri pentru turiștii care o să vină în perioada următoare. Se anunță, din ce am văzut noi, un septembrie călduros.

Unii turişti sunt nemulţumiţi de restrângerea activităţii de pe litoral, şi-ar dori ca sezonul estival să se prelungească.

Turistă: Din păcate am observat că turiștii vin, dar proprietarii așa ușor-ușor încearcă să strângă și este puțin deranjant. Am așa o senzație că sezonul estival s-a încheiat și știm că s-a încheiat, dar totuși nu pare.

Turistă: Cumva nici vremea nu permite, adică na, ne plimbăm o zi două, dar cât să stea și ei să deschidă. Probabil n-au profituri suficiente.

42 de hoteluri de la malul mării s-au înscris în programul „Litoralul pentru toți” și oferă pachete chiar și cu 70% mai ieftine.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri