Sari la conținut

VIDEO. Un drum din județul Botoșani a fost asfaltat doar în dreptul casei unui consilier local

În satul Cătămărăşti a fost asfaltat un drum pe o lungime de doar 82 de metri, exact în faţa casei unui consilier local. Localnicii refuză să creadă că este vorba de o coincidenţă.

„Nu-i normal, ori facem pentru toți drum, ori nu mai facem deloc”, spune un localnic.

Consilierul susţine că nu are nicio vină, iar primarul comunei îi dă dreptate.

Parcă eu sunt vinovat că locuiesc aici? Nici nu trebuia să-mi pună, că dacă știam că iese scandal, refuzam, dar sufereau şi ceilalţi oameni care-s de bună-credință”, spune Constantin Grigoroșcuță, consilier local în comuna Mihai Eminescu.

Există un proiect care nu poate fi modificat, proiectul a fost respectat. Întâmplător s-a nimerit domnul consilier acolo. Toate drumurile din comună vor fi asfaltate şi betonate, doar că nu se poate azi, mâine, poimâine”, susține Aneta Gireadă, primarul comunei Mihai Eminescu.

Pentru modernizarea întregii rețele stradale a comunei Mihai Eminescu ar fi nevoie de 40 de milioane de lei, doar că din bugetul pe anul 2015 nu a fost alocat pentru acest capitol nici măcar un leu.

Bucata de drum a făcut parte dintr-un proiect prin care au fost asfaltate, pe tronsoane cu lungimi între 750 şi 80 de metri, drumuri în cele trei sate ale comunei Mihai Eminescu. În total, cinci kilometri de asfalt, plătiţi cu 3 milioane de lei din bugetul de anul trecut.