Video Șofer filmat pe contrasens pe A1, în apropiere de Cisnădie. Imaginile au ajuns și la polițiști

Data publicării:
sofer pe contrasens a1
Șoferul surprins pe contrasens pe A1 este căutat acum de polițiști. Sursa foto: captură video Facebook / Polițiștii au umor

Un șofer a fost filmat, luni, în timp ce circula pe contrasens, pe A1, în apropiere de Cisnădie. Imaginile postate pe rețelele sociale au ajuns și la polițiști, care încearcă acum să dea de urma conducătorului auto, scrie Mesagerul de Sibiu. Potrivit polițiștilor, o astfel de abatere la regimul circulației rutiere se sancționează cu până la 20 de puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 120 de zile. 

Filmarea de 10 secunde a fost realizată luni pe Autostrada A1, pe porțiunea dintre Sibiu și Boița, în zona ieșirii spre Cisnădie.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În imaginile surprinse de un alt conducător auto se poate observa cum șoferul, pe contrasens fiind, trece peste cele două benzi, apoi își continuă deplasarea pe margine, pe marcajul hașurat. Cel mai probabil, persoana de la volan și-a dat seama de greșeala făcută, dat fiind faptul că avea avariile mașinii pornite.

Videoclipul publicat pe rețelele sociale a fost văzut și de polițiști, care s-au autosesizat și îl caută acum pe șofer.

"Ca urmare a apariției pe rețelele sociale a acestor imagini, vă informăm că polițiștii din cadrul Biroului Poliție Autostrada A1 Râmnicu Vâlcea - Deva au declanșat activități specifice în vederea identificării conducătorului auto și aplicării măsurilor legale care se impun. Efectuarea, de către conducătorul de autovehicul, pe autostradă, a manevrei de întoarcere sau de mers înapoi, a circulaţiei în sens contrar sensului de circulaţie, a circulaţiei sau traversării de pe un sens de circulaţie pe celălalt prin zonele interzise, respectiv prin zona mediană sau racordurile dintre cele două părţi carosabile constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (de la 9 la 20 de puncte amendă) şi cu aplicarea sancţiunii complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 120 de zile", a declarat, pentru sursa citată, Elena Welter, din cadrul IPJ Sibiu.

De la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de amendă a crescut la 165 de lei.

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri