Sari la conținut

Şoferul unui microbuz care a adus protestatari la Cotroceni: Mi se spune "Pleci" şi plec

Au fost, din nou, proteste şi în faţa Palatului Cotroceni. 2.000 de oameni au venit să îşi arate susţinerea pentru Guvernul Grindeanu, dar şi să ceară demisia preşedintelui Klaus Iohannis. Cel puţin unii dintre manifestanţi ar fi fost aduşi cu microbuzul, din Craiova.

Încă din prima zi de protest în faţa Palatului Cotroceni, pe internet au circulat informaţii şi imagini potrivit cărora, unii manifestanţi ar fi fost aduşi în Bucureşti special cu acest scop. Reporterii Digi24 au reuşit să discute cu şoferul unui microbuz, care confirmă varianta.

Discuţie cu un şofer de microbuz:

„-De unde veniţi?

-Din Craiova. 12 persoane. Nu m-a tocmit nimeni, eu lucrez, sunt angajat. Mi se spune "Pleci" şi plec. Traseul e înapoi acasă astfel încât să nu depăşească termenul regulamentar.

-Oamenii au venit pregătiţi?

-Ce pregătiţi? Eu ştiu cu ce au venit ei? Vin cu ce vor”.

Coincidenţă sau nu, sunt şi manifestanţi care au venit să scandeze în faţa Administraţiei Prezidenţiale, tot din Craiova, dar spun că sunt pe cont propriu.

„Vin de la Craiova cu maşina proprietate personală. Am venit pe banii mei, nu pe banii altora, să-mi expun punctul de vedere”, afirmă un bărbat.

Protestul a durat puţin peste ora 21:00.

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea